Problem z zamykaniem drzwi - centralny zamek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Set
    Ambiente
    • 2010
    • 113

MI ten nowy Passat tak średnio podchodzi też, musiał bym zobaczyć na żywo.. może bym zmienił zdanie, ale Superb z wyglądu to dla mnie tez nic specjalnego, np Superb Kombi z daleka po ciemku to światlami wygląda mi tak jak FabiaI po face liftingu..
  • sylwekpe
    Drive
    • 2008
    • 43
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam, mam problem z centralnym zamkiem, zamykając z pilota lewa strona zamyka sie tak jak powinna a prawa przód i tył rygle przy zamykaniu chowają się a po chwili wysuwają się do połowy i wtedy drzwi nie są zamknięte !! Żeby zmknąć muszę ręcznie powciskać rygle. Czy to by wskazywało na wymianę zamków, czy może to coś innego? Proszę o pomoc !!!!! Nie wiem czy dobrze to wysyłam bo nikt mi nie chce doradzić (pierwszy raz piszę i nie wiem czy dobrze to robię ?)
    Sylwek

Komentarz

• Artur73
      Drive
      • 2007
      • 82

Zamki w drzwiach które się otwierają mogą być dobre, mój centralny zamykał i odbijał, tylko różnie, raz odbijał tył lub drzwi kierowcy. Winna była elektronika w zamku. Zapisały się błędy w komputerze i wymieniono mi zamek na nowy.

Komentarz

• sylwekpe
        Drive
        • 2008
        • 43
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

takie błędy elektroniki w zamkach będą widoczne po podpięciu do głównego komputera??? Wkładka to duży koszt? .. icz można ją samemu wymienić czy raczej serwis ??
        Sylwek

Komentarz

• radan0
          Drive
          • 2010
          • 81

szybka porada nie szukaj dziury w całym problemem jest terownik w drzwiach od strony kierowcy i nic więcej rozbierz to zdejmij tą wielką wtykę i popsikaj wd-kiem. pewnie to nie pomoże ale możesz spróbować. Idz do elektryka a on ci usunie usterkę w 10 min. To i tylko to i nic więcej nie wchodz wniepotrzebne koszty i nie szukaj jakiś dziwnych porad samo się nie usunie, pozdrawiam

Komentarz

• piotrekzajac1
            Classic
            • 2009
            • 6

U mnie też tak było, sterownik w prawach drzwiach -> zakała :twisted:

Komentarz

• sylwekpe
              Drive
              • 2008
              • 43
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

piotrekzajac1,
              Hej, ten sterownik u Ciebie to wymieniłeś, czy wyczsciłeś styki? A może nowy wstawiłeś? jeżeli tak to ile zapłaciłeś? :?:

[ Dodano: Pią 06 Sie, 10 15:37 ]
              ten sterownik jest w prawych czy w lewych (od kierowcy) drzwiach????? :?

[ Dodano: Pią 06 Sie, 10 15:40 ]
              sylwekpe, radan0, ten sterownik jest w prawych czy w lewych (od kierowcy) drzwiach?????
              Sylwek

Komentarz

• radan0
                Drive
                • 2010
                • 81

sterownik w drzwiach od strony kierowcy, zdejmij tapicerkę i jedz do elektryka nie trzeba go wymieniać za 50 zł elektryk ci naprawi oni zwsze wiedzą co się z tym sterownikiem dzieje najprawdopodobniej masz upalony jakiś pin, poniewaaż b. często dostaje się tam woda i po prostu sobie zgnił. Mojemu elktrykowi zajęło to 5 min i 50 zeta wyskoczyłem z kieszeni

Komentarz

• sylwekpe
                  Drive
                  • 2008
                  • 43
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzięki, tak zrobię !!!
                  Sylwek

Komentarz

• senectus
                    Drive
                    • 2007
                    • 87

Podepnę się pod temat, bo u mam to samo. Co prawda nie byłem jeszcze u elektryka ale sprawdziłem wtyczkę tego sterownika i wygląda, że jest ok, żadnego zielonego nalotu i piny też są wszystkie. Czy można samemu sprawdzić coś jeszcze czy to raczej na 100 % ten sterownik i jechać z tym do elektryka?

Komentarz

• sylwekpe
                      Drive
                      • 2008
                      • 43
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja jestem na etapie demontażu tapicerki, będę wyjmował zamek, bo podobno też może mieć wpływ (śmigam gdzieś szukać torxa T20 - mocowanie bębenka w klamce, żeby uwolnić zamek), rozbiore go na czynniki pierwsze i posprawdzam, może jakieś "zimne luty" lub śniedź, potem sprubuję wymontować i rozebrać ten moduł co jest zespolony z silniczkiem do podnoszenia szyby. Dostałem się do modułu komfortu co jest zamontowany pod kierownicą ale tam wszystko jest ok. Jak coś opanuję to dam znać.Pozdro. :?

[ Dodano: Wto 10 Sie, 10 23:00 ]
                      Witam, jestem po naprawie. U mnie to była wina zamka, rozłożyłem ten zamek ale nic tam nie zauważyłem, ze złożeniem miałem problem więc jest w rozsypce w reklamówce, może złożę jak będę miał więcej czasu a puki co kupiłem nowy za 130 zł (w ASO chcieli prawie 600) i śmiga jak w aucie salonowym. Jeszcze muszę zrobić taki sam manewr w tylnych prawych drzwiach, bo są te same objawy !!!!! Podsumowując: nie moduł komfortu, nie sterownik w lewych drzwiach tylko wina zamka. Nie wiem co go tam bolało, wymieniłem na nowy !!!!! Pozdro.
                      Sylwek

Komentarz

• senectus
                        Drive
                        • 2007
                        • 87

[O1]

Ja też jestem juz zdecydowany kupić zamek, posprawdzałem wszystko prócz modułu komfortu, poprawiłem luty i dalej bez zmian. Widziałem na allegro zamiennik za 80 zł tylko zastanawia mnie ile taki zamek wytrzyma, ma ktoś może doświadczenia z zamiennikami zamków? Zauważyłem w swoim jedną rzecz, że brakuje tej sprężynki zaznaczonej na zdjęciu. Za co ona odpowiada, może to jest przyczyna żle działjącego zamka, można ją gdzieś dostać czy raczej samemu rzeźbić?
                        Załączone pliki

Komentarz

• sylwekpe
                          Drive
                          • 2008
                          • 43
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

ja wymieniłem dwa zamki (zmienniki firmy vika po 130 zł, na allegro widziałem jakieś po 90 zł nowe) i raczej nie będę ich reanimował, jeżeli to faktycznie przyczyna tej sprężynki (ja nie wiem) to bym mógł ci podesłać.
                          Sylwek

Komentarz

Pracuję...