Witam. Problem jak w temacie. Skoda octavia I 1.6 MPI z LPG. Mazi jest dosyć dużo. Płynu chłodzącego nie ubywa nic. Problem jest w złej jakości oleju czy zapchana odma ? Olej Castrol GTX 10W40. Próbowałem zlokalizować odmę w tym silniku ale niestety nie znalazłem. Może ktoś coś doradzi ?
Żółta maz na koru wlewu oleju.
Zwiń
X
-
Kolego Kolego ten wóz tak ma.
Spowodowane to jest tym, że wlew jest na przedłużce z plastiku i góra się niedogrzewa. Stąd Masło.
Jak byś zrobił z 200km to będzie tego mniej. Jest o tym już kilka wątków tu i na każdym forum gdzie ten silnik się pojawił.
Mam 2 Octavie z silnikami 1.6+LPG i jest w obu tak samo. Żona jeździ 20 KM do pracy i tez jest pod korkiem żółto.
Trzeba tylko pamiętać o czyszczeniu odmy żeby tym się nie zapchała.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisKolego Kolego ten wóz tak ma.
Spowodowane to jest tym, że wlew jest na przedłużce z plastiku i góra się niedogrzewa. Stąd Masło.
Jak byś zrobił z 200km to będzie tego mniej. Jest o tym już kilka wątków tu i na każdym forum gdzie ten silnik się pojawił.
Mam 2 Octavie z silnikami 1.6+LPG i jest w obu tak samo. Żona jeździ 20 KM do pracy i tez jest pod korkiem żółto.
Trzeba tylko pamiętać o czyszczeniu odmy żeby tym się nie zapchała.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisKolego odma będzie szła zaraz pod tym przedłużeniem wlewu oleju do rury powietrznej Filtr->Przepustnica. Znajdziesz.
Komentarz
-
-
Spoko. Jak będziesz się zabierał za czyszczenie to pisz jakby co. Mam za sobą nawet już wymianę tej rury bo w O1 się rozleciała ze starości (lub nieumiejętne ściąganie "operatora")
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisKolego odma będzie szła zaraz pod tym przedłużeniem wlewu oleju do rury powietrznej Filtr->Przepustnica. Znajdziesz.
Gdzie dokładnie znajdę tą odmę w Octavi I 1.6 74 KW?
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andy90 Zobacz wpisTen temat był miliony razy na forum, spokojnie to normalne w tym aucie :Ppozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz