też tak kiedyś miałem, musiałem wymienić silnik wycieraczek, możesz jeszcze spróbować oczyścić trzpienie na , których osadzone są ramiona wycieraczek, tam często zbiera się "nagar" i to powoduje większe tarcie i wtedy wycieraczki wolniej chodzą a i silnik jest bardziej obciążony. Ja to kiedyś wyjąłem cały mechanizm wycieraczek, oczyściłem trzpienie ( a było co czyścić) i przysmarowałem. Pomogło. Można to samemu zrobić, może jeszcze da sie silnik uratować, jeżeli tego nie zrobisz to ci silnik padnie. ... wymieniłem jeszcze osłonki gumowe tych trzpieni żeby woda sie tam nie dostawała.
Zdejmij podszybie, wyjmij mechanizm wycieraczek, wybij trzpienie wycieraczek z korpusu, wyczyść, przesmaruj, złóż na nowo i ciesz się normalną pracą wycieraczek Przechodziłem to ostatnio u siebie. Wycieraczki stanęły na środku szyby i ręcznie musiałem im pomóc powrócić na swoje miejsce. Spokojnie w godzinę się z tym wyrobisz.
Poza tym poszperaj na forum a znajdziesz nawet fotorelacje z naprawy.
SZUKAJ nie boli temat był lansowany w ubiegłym tygodniu masz czyszczenie lub wymianę mechanizmu made in china lub ori rożnica w cenie to ok 100 PLZna korzyść tego pierwszego 8)też przerabiałem ten temat ponieważ z natury jestem leniwy to go wymieniłem :helm
Komentarz