Awaria wycieraczek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kolsek345
    Classic
    • 2010
    • 6

Awaria wycieraczek

Zamieszczone przez bobolino
    Może lałeś do paliwa, nie do spryskiwacza, ale nie pamiętasz ;-)
    do paliwa też lałem
    ach, gdzie tej dykty się nie lało :lol:
  • Stanislaw.ligo
    Classic
    • 2009
    • 16

Awaria wycieraczek

Witam mam problem wycieraczek .
    wycieraczki wolno chodzą i nie chodzą na swoich opcjach czyli jak wyłącze to dalej idą

Komentarz

• sylwekpe
      Drive
      • 2008
      • 43
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

też tak kiedyś miałem, musiałem wymienić silnik wycieraczek, możesz jeszcze spróbować oczyścić trzpienie na , których osadzone są ramiona wycieraczek, tam często zbiera się "nagar" i to powoduje większe tarcie i wtedy wycieraczki wolniej chodzą a i silnik jest bardziej obciążony. Ja to kiedyś wyjąłem cały mechanizm wycieraczek, oczyściłem trzpienie ( a było co czyścić) i przysmarowałem. Pomogło. Można to samemu zrobić, może jeszcze da sie silnik uratować, jeżeli tego nie zrobisz to ci silnik padnie. ... wymieniłem jeszcze osłonki gumowe tych trzpieni żeby woda sie tam nie dostawała.
      Sylwek

Komentarz

• piernik
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 975
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zdejmij podszybie, wyjmij mechanizm wycieraczek, wybij trzpienie wycieraczek z korpusu, wyczyść, przesmaruj, złóż na nowo i ciesz się normalną pracą wycieraczek Przechodziłem to ostatnio u siebie. Wycieraczki stanęły na środku szyby i ręcznie musiałem im pomóc powrócić na swoje miejsce. Spokojnie w godzinę się z tym wyrobisz.
        Poza tym poszperaj na forum a znajdziesz nawet fotorelacje z naprawy.

No dobra pomogę Ci http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15

Komentarz

• daroo
          Rider
          • 2006
          • 315

SZUKAJ nie boli temat był lansowany w ubiegłym tygodniu masz czyszczenie lub wymianę mechanizmu made in china lub ori rożnica w cenie to ok 100 PLZna korzyść tego pierwszego 8)też przerabiałem ten temat ponieważ z natury jestem leniwy to go wymieniłem :helm
          AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Awaria wycieraczek

Zamieszczone przez Stanislaw.ligo
            Witam mam problem wycieraczek .
            wycieraczki wolno chodzą i nie chodzą na swoich opcjach czyli jak wyłącze to dalej idą
            hmmmm organ nieuzywany zanika....... :diabelski_usmiech a tak powaznie zapieka sie mechanizm - na forum pare razy ruszany temat :diabelski_usmiech
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Stanislaw.ligo
              Classic
              • 2009
              • 16

Dzieki wam i pozdrowienia

Komentarz

Pracuję...