Witam użytkowników - jestem szczęśliwym posiadaczem Oktavi kombi 03 ASV - pozdrawiam.
Naklejanie literek
Zwiń
X
-
Naklejanie literek
Niedawno było malowanie klapy bagażnika, i w zakładzie nie przykleili mi literek... Zdrapałem tą taśmę z nich, dziś/jutro będę wklejał nową, i mam takie pytanie, jak ja mam to przykleić aby było równo i ładnie ? Najgorzej będzie z napisem OCTAVIA, bo z tabliczką ,,4x4 TDI'' już będzie łatwiej... No i jeszcze jak wkleić tą specjalną taśmę do tych literek, aby nie odpadły ?
-
-
Witam.
Mam nadzieje, że masz taśme pożądną i odpowiednio grubą wtedy nie będzie klopotu z jej zamocowaniem.Musisz wyciąć w tasmie kształt literek, tak jak to było w oryginale przykleić ją do literki a drugą stronę już z literką do klapy.Aby było rowno obież sobie jakiś punkt na klapie ( załamanie, rant) najlepiej przypatrz się jak to jest w oryginale jakie są odleglości np. od tego punktu do dolnej krawędzi literki i tak samo odległości miedzy nim.
Ja tak kiedyś robiłem. Zaczynalem od środkowej litery i potem każdą literę raz z prawej raz z lewej strony wtedy wyjdzie równo.
Pozdrawiem.Witam!
Komentarz
-
-
Jednakowoż fajnie jest się pochwalić, że się ma 4x4 :lol:
Ale popróbuje z tym cienkopisem, na dodatek zrobiłem dziś zdjęcie jakiejś Octavki, żeby mniej więc wiedzieć jakie zrobić odstępy między literkami. Ale jak nie będę pewny czy będzie równo, to dam sobie spokój i naprawdę będzie zaskoczenie na światłach .
Komentarz
-
-
TurboSkodaFilip Kup sobie taśmę malarską taką żółtą do ochrony przed zapaćkaniem farbą i przyklej na klapę jako linię odniesienia. Na tej taśmie możesz narysować znaczniki w jakiej odległości od siebie przyklejać literki.Taśma schodzi jednym ruchem, masz czyste palce i zero problemów ze śladami po pisakach. Tylko nie użyj jakiejś starej taśmy gdzieś znalezionej w domu po remoncie sprzed kilku lat bo ciężko schodzi. Niestety niektóre pisaki zostawiają trwały ślad po wyschnięciu a jak masz świeży lakier a jeszcze nie daj Boże biały to lepiej uważać. Do przyklejenia literek i tabliczki użyj taśmy super mocnej nie takiej do dywanów i wykładzin bo literki odpadną nawet nie będziesz wiedział kiedy.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz