[O1] Dziwne zachowanie elektryki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ralpho
    Classic
    • 2011
    • 5

przez brak czasu checi i pieniedzy nie mam sie czym chwalic w temacie wiec tu malo sie dzieje. jutro biore sie za budowe skrzyni, materialy zgromadzone jade na wies do "chalpy" i bedzie rzniecie, wyzynarka i te sprawy :wink: pozatym czekam na okleine zeby troche podpicowac konsole srodkowa, Skfarek nie zamawialem wkoncu z allegro, zajrzalem do sklepu "tjuningowego" w jaworznie, gosc mial niestety tylko czarne, ma przywiezc srebrne, ale dosyc ciekawie wygladajace okleiny ma, nie tylko wzor, a'la karbon, ale nawet jakby to nazwac powloka jest "rzezbiona" na wzor carbonu i wychodzi nawet taniej niz z allegro. Zobaczymy na ile slowny bedzie i czy dojdzie to do niego i jak to bedzie wygladalo.
    A dzis przedmuchalem turbawke, wiem wiem, za wysoko, za slabo, ale jak nagram lepszy czas to tez wstawie. Spokojny start i w sumie mokro, chyba moglo by byc troszke lepiej, ale to tylko 110 KM.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hbcwtX0HKpI[/youtube]
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MkCfDryoeSo[/youtube]
    Krecone telefonem wiec nie dziwic sie za jakosc :wink:

Swoja droga zaczalem uzywac jakis czas temu tego srodka

i moze to cherezje, albo mylne wrazenie, ale auto przedtem mialo jakis dolek od 2500 do ok 2800 obr/min, teraz jakos bardziej ochoczo idzie w tym przedziale i lepiej na gaz jakby reaguje.
  • Xiant
    Classic
    • 2010
    • 11

Witam

Pacjentka to Octavia I z 2004 roku. Objawy sa takie:
    - nie dziala blokowanie szyb tylnych (tym przyciskiem na konsoli sterowania szybami na drzwiach kierowcy)
    - nie dziala lampka w drzwiach kierowcy
    - jak proboje sterowac lusterkami to:
    - prawym steruje ok ale sterujac lewym jendoczesnie steruje prawym
    - po wlaczeniu stacyjki czuje, ze grzeja sie lusterka (no chyba, ze to normalne)
    - nie piszczy kiedy wylacze stacyjke ale zostawie wlaczone swiatla

Od mechanika slyszalem, ze to moze byc mikroprzelacznik w drzwiach kierowcy ale moze ktos mial podobne obajwy i sie podzieli wiedza ? Ew. moze znacie elektryka w okolicach Sosnowca ktory te niedogodnosci usunie nie zdzierajac skory z plecow ?

Pozdrawiam
    Xiant

Komentarz

• giiiienek
      Ambiente
      • 2007
      • 242

- jak proboje sterowac lusterkami to:
      - prawym steruje ok ale sterujac lewym jendoczesnie steruje prawym

Normalne

Komentarz

• giqus
        Ambiente
        • 2010
        • 102
        • Octavia III combi (5E5)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Re: Dziwne zachowanie elektryki

Zamieszczone przez Xiant
        - nie dziala lampka w drzwiach kierowcy
        [...]
        - nie piszczy kiedy wylacze stacyjke ale zostawie wlaczone swiatla
        Te objawy wskazują albo na mikroprzełącznik lub mikroswitch jak go nazwać, który jest razem z zamkiem w drzwiach. Rzecz wymienialna. W ASO wymieniają razem z zamkiem. U mnie w rejonie dobry elektromechanik bierze za to stówkę. Możesz sam wymienić, jest na forum opis jak to zrobić, choć ja się nie podjąłem mi by to zajęło pewnie ze 3-4 godziny a gościowi który to mi naprawiał zajęło 15 minut
        Oprócz mikrostyku może być też że masz na przykład gdzieś ułamaną wiązkę z przewodami, ale to skrajny przypadek.

Komentarz

• Vipok3
          Drive
          • 2010
          • 49

Sprawdz wiązkę przewodów i złącze w gumie karbowanej przy zawiasach drzwi. Miałem nieco inne objawy, ale często przerywają się przewody i stąd mankamenty.
          ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente

Komentarz

• outlaw
            Ambiente
            • 2009
            • 237
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

u lala jestem PELEN podzimu za elektryke, w octavii 2, dzis mialem okazje zobaczyc co to znaczy zalane bezpieczniki i co jest

tego przyczyna , -brak rynienki odprowadzajacej wode!!!!!-masakra wszystko mokra ba lejace sie, dodam ze choinka jest na desce rodzielczej po przekreceniu kluczyka :shock: , suszylismy te elektryke szuszarka z argosa, i dokopalismy sie do modulu tez padl, :szeroki_usmiech jutro kopiemy dalej elektryke,
            prawidłowa odległość ,mniejsza od większej

Komentarz

• Witek1952
              Ambiente
              • 2007
              • 196

Witam serdecznie. Sprawdź kostkę w module silnika podnoszenia szyby. Musisz zdjąć tapicerkę ale opis był zamieszczany. Pozdrawiam.
              Witek

Komentarz

Pracuję...