Luz skrzyni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jackob
    Classic
    • 2017
    • 5

Luz skrzyni

Witam
    mam problem z zmianami biegów w szczególności na 1 bieg ponieważ ciężko chodzi plus ogólnie jest duzy luz na gałce od zmiany biegów. Wcześniej czytałem o tym ze można sobie wyregulować ale niestety u mnie po zdjęciu gałki ukazuje sie plastikowa kulka plus wokól tez jakiś plastik brak jakiego kolwiek zabezpieczenia gdzie mogę zablokować gałkę żeby sie nie ruszała. Pacjent to octavia 1 1.6 bfq 2003 dodaje zdjęcie jak to wyglada po zdjęciu mieszka czy jak to tam sie nazywa
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez Jackob; 45118.
  • o1seba
    Classic
    • 2016
    • 29
    • Octavia I (1U2)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM

Zamieszczone przez Jackob Zobacz wpis
    Witam
    mam problem z zmianami biegów w szczególności na 1 bieg ponieważ ciężko chodzi plus ogólnie jest duzy luz na gałce od zmiany biegów. Wcześniej czytałem o tym ze można sobie wyregulować ale niestety u mnie po zdjęciu gałki ukazuje sie plastikowa kulka plus wokól tez jakiś plastik brak jakiego kolwiek zabezpieczenia gdzie mogę zablokować gałkę żeby sie nie ruszała. Pacjent to octavia 1 1.6 bfq 2003 dodaje zdjęcie jak to wyglada po zdjęciu mieszka czy jak to tam sie nazywa
    Popatrz gdzie zaznacxzyłem tarcie przy wbijaniu pierwszego biegu podobnie jest ze wstecznym, trzeba oczyscic tam plastiki i ewentualnie nasmarowac. U mnie pomogło.

PS. Dodam że tam robi się takie wgłębienie że na końcu nie wbijesz jedynki. Pozostaje przytrzeć to na równo i biegi wchodzą jak w nowym aucie
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez o1seba; 42937.

Komentarz

Pracuję...