padło zasilnie pompy paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jkam
    Classic
    • 2010
    • 15

Zamieszczone przez Krzycho-63
    Dla mnie jest to sygnał ,aby sprawdzić klapę gaszącą czy nie zacięła się w pozycji zamkniętej.Objaw jest wtedy taki jak brak kompresji.
    Zamieszczone przez Pawel15
    Dla zainteresowanych, przyczyna znaleziona - walnęła przepustnica.
    Właśnie to Ci napisałem!To jest to samo.Przy takim przebiegu zebrał się osad i pewnie przyblokował klapkę.
  • masiek
    Drive
    • 2009
    • 47

Witam. jak w temacie; podajac do pompy paliwa inny prąd autko odpal bez problemów. Prąd musiał gdzieś zginąc po drodze i nie moge znalesc przekaźnika od tej pompy. proszę o pomoc w postaci podpowiedzi lub zdjecia. dzieki
    1.8 AGN 20V SLX '99

Komentarz

• sylwek44
      Drive
      • 2009
      • 71

...

Jeśli Ci to coś pomoże to mogę Ci przesłać schemat elektryczny.

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Przekaźnik pompy znajduje się na listwie nad nogami kierowcy. Mususz zdemontowac taka kratke nad pedałami na 3 śrubki trox i zobaczysz listwe z przekaźnikami.
        Przekaźnik pompy ma numer 410 i wygląda tak:

W ASO nowy kosztuje ~200zł i trzeba czekac bo nie mają ich na półkach. Dlatego lepiej poszukac na allegro używanych z demontażu. Ja za swój w wersji C dałem 20zł.

ALE błąd przekaźnika powinien wyskoczyć w VAGu. Ja tak mialem... dostałem komunikat o zwarci/skoku napięcia. Przy czym umnie był problem z szarpaniem jakby czasami przekaźnik się rozłączał. Ale wymiana niewiele dała bo wina byla paliwa:P
        Wiec jakby nie dawał napiecia na pompe to wyjdzie to w VAGu.

Możesz też posłuchać czy pracuje.. albo delikatnie zdjęć obudowe [deliktanie by nie pogiąć styków... ale trzeba troche siły bo mocno siedzi] i popatrzec czy podczas przekręcania kluczyka pracuje. Zresztą jak się chce to się usłyszy czy pyka i załącza pompe.
        pzdr
        Adam

Komentarz

• masiek
          Drive
          • 2009
          • 47

Zamieszczone przez sylwek44
          Jeśli Ci to coś pomoże to mogę Ci przesłać schemat elektryczny.
          poprosze
          1.8 AGN 20V SLX '99

Komentarz

Pracuję...