Witam. jak w temacie; podajac do pompy paliwa inny prąd autko odpal bez problemów. Prąd musiał gdzieś zginąc po drodze i nie moge znalesc przekaźnika od tej pompy. proszę o pomoc w postaci podpowiedzi lub zdjecia. dzieki
Przekaźnik pompy znajduje się na listwie nad nogami kierowcy. Mususz zdemontowac taka kratke nad pedałami na 3 śrubki trox i zobaczysz listwe z przekaźnikami.
Przekaźnik pompy ma numer 410 i wygląda tak:
W ASO nowy kosztuje ~200zł i trzeba czekac bo nie mają ich na półkach. Dlatego lepiej poszukac na allegro używanych z demontażu. Ja za swój w wersji C dałem 20zł.
ALE błąd przekaźnika powinien wyskoczyć w VAGu. Ja tak mialem... dostałem komunikat o zwarci/skoku napięcia. Przy czym umnie był problem z szarpaniem jakby czasami przekaźnik się rozłączał. Ale wymiana niewiele dała bo wina byla paliwa:P
Wiec jakby nie dawał napiecia na pompe to wyjdzie to w VAGu.
Możesz też posłuchać czy pracuje.. albo delikatnie zdjęć obudowe [deliktanie by nie pogiąć styków... ale trzeba troche siły bo mocno siedzi] i popatrzec czy podczas przekręcania kluczyka pracuje. Zresztą jak się chce to się usłyszy czy pyka i załącza pompe.
pzdr
Komentarz