Dwumasa jest albo jej nie ma?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciomacho
    Classic
    • 2011
    • 14

Zamieszczone przez abstinent
    używane
    bardzo dobrze sprawdzone, do tego najlepiej z pewnego źródła
    Najlepiej takie mało jeżdżone, przez 68-letniego dziadka z Niemiec, ewentualnie przez niepalącego lekarza, i tylko w TDI 8)
    Pozdrwiam,

MacioMacho
  • przemo1
    Drive
    • 2010
    • 51

Jak sprawdzić bez rozbierania silnika czy mam zamontowaną dwumasę?Czytałem,że te silniki na początku produkcji były montowane bez dwumasy w octavi.Podobno można po VIN,ale w ASO niechcą mi sprawdzić,mówią ze niby nie mogą.Ma ktoś z Was taką możliwość?silnik 1.9 tdi 90 KM z 98 r.Dzięki

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Poczytaj na forum, temat był już poruszany. Można sprawdzić po oznaczeniu nabitym na skrzyni biegów. Jeżeli auto było zakupione w Polsce to na 99% masz dwumas.
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• przemo1
        Drive
        • 2010
        • 51

Szukałem ale nie moge znaleść.Auto sprowadzone z niemiec w 2009r.Jakie oznaczenie na skrzyni biegów świadzczy o tym że jest tam dwumasa?Sprawdzałem w etka ale mojego numeru vin nie znajduje.

Komentarz

• piotrcox
          Classic
          • 2009
          • 12

podaj vin...... spr!!!!

Komentarz

• przemo1
            Drive
            • 2010
            • 51

TMBZZZ1UXW2108254
            Gdzie znajde numer silnika,oprócz miejsca połączenia silnika ze skrzynią biegów,bo u mnie to miejsce na którym wybity był numer przerdzewiało i jest nieczytelne,został tylko typ AGR .Jedynie co mi sie udało rozszyfrować to jest to nr 0326 lub 0926 lub 0986,rdza zrobiła swoje .Ilo cyfrowy powinien być to numer?

Komentarz

Pracuję...