Likwidacja szkody z własnego AC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ludwikk1
    Classic
    • 2010
    • 9

Witam WSZYSTKICH na OCP i pozdrawiam z lekko zasypanego Krakowa.
  • radik79
    Ambiente
    • 2008
    • 222
    • Octavia III (5E3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam,

Ktoś porysował mi zderzak na jakimś parkingu. Chciałbym jakoś to naprawić bo mam właściwie rysy przez pół zderzaka. Chciałbym to naprawić z własnego AC i tutaj mam pytanie. Czy jest szansa na wymianę zderzaka na nowy, czy w grę wchodzi tylko polerka lub malowanie? Czy przy likwidacji szkody z własnego AC mamy wpływ na sposób naprawy takiego uszkodzenia?

Pozdrawiam,
    Radek
    ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• filipT
      Rider
      • 2010
      • 554

nie wydaje mi się. zderzak ogląda rzeczoznawca towarzystwa i on decyduje, jeżeli zderzak nie jest uszkodzony, pęknięty itp to nie masz co liczyć na wymianę, tylko naprawa.
      Mój Szkodnik

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

Jedź do Bednarka a tam sprytni goście z serwisu Ci doradzą. Myślę, że wymienią, o ile koszt się zamknie w 2000 PLN. Sam tam likwidowałem szkodę i było ok. Następną też tam będę robił.
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

AC ma to do siebie, że jest umową pomiędzy Tobą a ubezpieczycielem i ta umowa (z reguły OWU) reguluje sposób likwidacji szkody.

Przeciwieństwem powyższej sytuacji jest likwidacja szkody z OC sprawcy.

Komentarz

• MartinezTychy
            Drive
            • 2010
            • 80

radik79,
            Jeśli nabyłeś w trakcie trwania ubezpieczenia AC zniżki to ubezpieczyciel w momencie wypłaty kasu z AC za naprawe,malowanie skosi znizke Tobie ale tylko z AC.
            Jeśli zniżek na AC nie masz to rób śmiało za OC się nie zabiora.
            Pozdrawiam.
            Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• baca10
              RS
              • 2009
              • 6225

radik79, zderzaka to ci raczej nie wymienia tylko polakieruja

Komentarz

• filipT
                Rider
                • 2010
                • 554

MartinezTychy, a nie dostanie zwyżki na AC?
                Mój Szkodnik

Komentarz

• Jeżyk
                  Rider
                  • 2009
                  • 691

Skoro jesteś zdecydowany na wymianę zderzaka ze swojego AC to go rozwal młotkiem i wtedy Ci zapłacą za nowy z lakierowaniem. Jednak jeżeli nie jest to pęknięte tylko porysowane to zapytaj u lakiernika o koszt malowania i oceń co bardziej się opłaca. Przeczytaj umowę AC i zwróć uwagę czy ubezpieczyciel pokrywa 100% kosztów, czy nie masz jakiegoś udziału własnego i czy płaci za część nową czy amortyzuje się wartość po latach. Może być tak, że po prostu nie opłaci się korzystać z AC bo dojdzie udział własny, zwyżka składki itp. A lakiernik zrobi to za parę stów (może). Najpierw się wszystkiego dowiedz u źródła a potem działaj. 8) A w ogóle to daj jakieś zdjęcie to prędzej będzie to można ocenić.
                  Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...