Witam WSZYSTKICH na OCP i pozdrawiam z lekko zasypanego Krakowa.
Likwidacja szkody z własnego AC
Zwiń
X
-
Likwidacja szkody z własnego AC
Witam,
Ktoś porysował mi zderzak na jakimś parkingu. Chciałbym jakoś to naprawić bo mam właściwie rysy przez pół zderzaka. Chciałbym to naprawić z własnego AC i tutaj mam pytanie. Czy jest szansa na wymianę zderzaka na nowy, czy w grę wchodzi tylko polerka lub malowanie? Czy przy likwidacji szkody z własnego AC mamy wpływ na sposób naprawy takiego uszkodzenia?
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
-
-
radik79,
Jeśli nabyłeś w trakcie trwania ubezpieczenia AC zniżki to ubezpieczyciel w momencie wypłaty kasu z AC za naprawe,malowanie skosi znizke Tobie ale tylko z AC.
Jeśli zniżek na AC nie masz to rób śmiało za OC się nie zabiora.
Pozdrawiam.Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Skoro jesteś zdecydowany na wymianę zderzaka ze swojego AC to go rozwal młotkiem i wtedy Ci zapłacą za nowy z lakierowaniem. Jednak jeżeli nie jest to pęknięte tylko porysowane to zapytaj u lakiernika o koszt malowania i oceń co bardziej się opłaca. Przeczytaj umowę AC i zwróć uwagę czy ubezpieczyciel pokrywa 100% kosztów, czy nie masz jakiegoś udziału własnego i czy płaci za część nową czy amortyzuje się wartość po latach. Może być tak, że po prostu nie opłaci się korzystać z AC bo dojdzie udział własny, zwyżka składki itp. A lakiernik zrobi to za parę stów (może). Najpierw się wszystkiego dowiedz u źródła a potem działaj. 8) A w ogóle to daj jakieś zdjęcie to prędzej będzie to można ocenić.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz