[O1] Mechanizm szyb tylnich - raz jeszcze

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oct2.0d140
    Classic
    • 2010
    • 17

smer.dzięki.ok.meldujemy się o 18 40 na BP

[ Dodano: Pią 28 Sty, 11 12:15 ]
    blind_walker, dzięki.mapka wiele wyjaśnia :wink:
    janek
  • pepiczek
    Ambiente
    • 2009
    • 146

Witam

Troche juz na forum o tym g... poczytalem, na poczatek moja fotka:

Jak widac (po prawej) linka totalnie skorodowala i przerwala sie mniej wiecej w miejscu przelamania (zejscia z tego srebrnego slupka w lewo, w okolicy plastiku bialego na dole), w ciegnie drugiej czesci linki nie ma...

Podobno nawinela sie na oske slinika = zniczyla ja na pewno a moze jendak nie? Tak, staralem sie na chama podniesc szybe i trzymalem silnik (krotko) bo wydawalo mi sie ze cos to daje. Szyba jest zaklinowana u gory, a problem z jej nie podnoszeniem mialem gdzies w polowie. Wiec moze ostatkiem sil dojechala do gory, fakt ze teraz sama przynajmniej nie spada w dol (nie spadła mi w ogole nigdy do srodka).

Jesli sama nie spada i jest stabilnie u gory to znaczy ze slynny plastikowy slizgacz jest OK a moze wymienic go razem z reszta profilatkycznie?

Teraz pytanie co dalej... czy jesli odkrece wszystkie widoczne czarne sruby to szyba zleci mi sama na dol i sie potlucze? Chcialbym wyjac mechanizm ale nie wiem czy z szyba podniesioną (nie moge juz opuscic raczej bo porwala sie linka?) do gory jest to realne? Co robic dalej?

W sumie myslalem by odlaczyc kostke od silnika i olac cholere (do smierci bedzie skoda inwalidka ) ale widze ze centralny nie dziala z odlaczonym silnikiem od szyb - a moze to cos jeszcze innego (bo kiedys mi szwankowal, jakies popekana przewody pewnie bo czasami dzialal a czasami nie - tak samo podswietlanie tego przycisku od szyb).

Na allegro jest cos takiego: http://allegro.pl/item1187197027_mec...a_octavia.html ale tez doczytalem ze to na pewno sa podrobki (choc gosc wyraznie o tym nie pisze ale sami wiemy jak to jest) i ze padna po kilku miesiacach... ? A uzywki sa rownie nie pewne bo nie wiem co sie dzieje w srodku (jak u mnie moze linka koroduje).

dziekuje za porady. Najchetniej bym jakos zabezpieczyl szybe przed opadnieciem i wyjal mechanizm ale nie wiem jak i czy sie to da zrobic.
    +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

• wojtass
      Rider
      • 2007
      • 473

kolego Ja mam to samo tylko z przodu. Kolega HUNTER kupowal od tego kolegi a Allegro i mowil ze jest ok. Roboty na ok 1 godz tylko musisz przelozyc mechanizm. Jak nie chcesz aby szybka pierdut w dol, to najlepiej wstaw jakis kolek . Mnie takze to wku....lo i wlasnie wlozyc takowy kolek. Niedlugo jednak bede kupowal od w/w goscia takowy mechanizm.
      Jeszcze paru kolegow z OCP sie zglosi do niego to moze jakies znizki sobie zalatwimy na to g...o :lol:

Komentarz

Pracuję...