a może by tak zakupić s2 1.9tdi i go dłubnąć? wyjdzie jakieś ~150KM przy dobrych wiatrach...moim zdaniem to dobra alternatywa dla 1.8 tsi
spinki slizg do szyby - tyl
Zwiń
X
-
spinki slizg do szyby - tyl
mozna uznac to za pech ech :")
opadla mi szyba boczna lewa tylna, rozwalilo spinki slizgi czy jak zwal tak zwal widac na zdjeciu
czy jest jakis inny patent niz te badziewne plastkiwe cudo z allegro ...
moze ktos ma jakis sposob zeby zrobic to inaczej zeby juz nie miec problemu z opadajacymi szybamibo jak gdzies wyczytalem szyby potrafia opadac ludziom w rozych miejscach i czasie co moze przyprawic o co najmniej bol glowy.
Naszczescie w moim przypadku szyba spadla kiedy byla opuszczona zatem mniejsza wysokosc, ale nie latwo mozna sobie wyobrazic jak spada z samej gory wali prosto na metalowa konstrukcjeporazka
jezeli mozna prosze o jakies rady
z gory dzieki
Young Mc
www.lanser.tv
-
-
to jest to ale nie kompletne do tego dochodzi jeszcze jeden kawalek plastiku i calosc kosztuje 55 lub 65 zeta w zaleznosci od kogo na alegro
tylko to szybko jak zauwazylem sie wygina i lamie myslalem ze jest cs innego jakis patent prowadzajacy aluminiowy czy cos
ciekawe jak jest rozwiazane to w 2ce i czy pasuje do 1ki hmmYoung Mc
www.lanser.tv
Komentarz
-
-
ostatnio opadła mi szyba (w sumie to już druga ;]) i podobnie jak u Ciebie pekly mi te plastiki. Ten, ktory widzisz na aukcji moze nie pasowac. One sa montowane w mechanizmie, ale w zamienniku.
Ja osobiscie kupilem zamiennik podnosnika i wlasnie ten sam plastik byl. Teoretycznie moznaby sprobowac, ale ciezko powiedziec, czy spasuje do podnosnika zamontowanego w Twoim samochodzie, a w sprzedazy sa tylke te - troche wypytywalem
Lepiej kupic podnosnik, kosztowal mnie okolo 70 zl, tyle, ze to zamiennik. W przedniej dziala tak sobie (trzeszczy), ale w z tylu jak ten oryginalny.
Nie wiem czy pomoglem, ale takie byly moje przygody
Komentarz
-
-
aha dzieki, czyli nie ma, co liczyc na cos lepsego niz badziewny plastik.
mogliby postarac sie przynajmniej o bardziej wytrzymaly plastik zeby wytrzymywal napor szyby..
patrzylem po allegro i na moje szczatki i niektore pasuja; ale pozostaje latac po szrotach itp.
u mnie tez to juz druga szyba w prawej przedniej poszedl jeszcze jeden zaczep przy zamykaniu i otwieraniu ze schowana szyba slychac jak wali co dziwne bo niby na szynie jest i czeka mnie ponowne rozebranie boku..
[ Dodano: Pon 23 Sie, 10 19:07 ]
odwiedzilem (jak nigdy) serwis skody jedna (kostka) slizg kosztowal mnie 5,85roznica straszna wg allegro. w razie klopotow polecam serwis
Young Mc
www.lanser.tv
Komentarz
-
-
jak nigdy odwiedzilem serwis skody, odziwo ku mojemu zaskoczeniu zaplacilem za jeden element bagatela 5,85a potrzebne sa dwa (o ile dwa plastiki pekly)
tak wiec w razie klopotow ze slizgami polecam serwis skody od reki i za smieszna kase i macie "pewnosc" ze oryginalYoung Mc
www.lanser.tv
Komentarz
-
-
Z ciekawości sam pojechałem sprawdzić do ASO gdyż mam podobny problem jednak w drzwiach przednich. Sprzedawca odpowiedział mi wyraźnie, że do drzwi tylnich ślizgi występują osobno ale trzeba jeszcze oprócz nich dokupić jeszcze coś. Niestety do przednich nie ma tych ślizgów osobno.
W takim razie są dwie opcje:
1. Zakup zestawu naprawczego za siedemdziesiąt pare złotych (jednak serwis się nie podejmuje takiej opcji wymiany), lub
2. Wymiana tych plastików w ASO na metalowe (bo oni takowe zakładają, ale mi ich nie chciał zaproponować) wraz z linką i coś jeszcze(prawdopodobnie mechanizm) za niecałe 400zł !! :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Miałem podobny problem, na szczęście miałem uszkodzony drugi mechanizm i podmieniłem ślizgacz. U mnie wyłamało się zabezpieczenie i to pewnie powtarza się każdemu. Stwierdziłem, że w miejsce wyłamanego zabezpieczenia wystarczy włożyć śrubkę i to zabezpieczy przed wypadnięciem szyby.ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente
Komentarz
-
Komentarz