spinki slizg do szyby - tyl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • perlon
    Classic
    • 2011
    • 8

a może by tak zakupić s2 1.9tdi i go dłubnąć? wyjdzie jakieś ~150KM przy dobrych wiatrach...moim zdaniem to dobra alternatywa dla 1.8 tsi
    Perlon
  • YoungMc
    Classic
    • 2010
    • 20

mozna uznac to za pech ech :")
    opadla mi szyba boczna lewa tylna, rozwalilo spinki slizgi czy jak zwal tak zwal widac na zdjeciu
    czy jest jakis inny patent niz te badziewne plastkiwe cudo z allegro ...
    moze ktos ma jakis sposob zeby zrobic to inaczej zeby juz nie miec problemu z opadajacymi szybami bo jak gdzies wyczytalem szyby potrafia opadac ludziom w rozych miejscach i czasie co moze przyprawic o co najmniej bol glowy.
    Naszczescie w moim przypadku szyba spadla kiedy byla opuszczona zatem mniejsza wysokosc, ale nie latwo mozna sobie wyobrazic jak spada z samej gory wali prosto na metalowa konstrukcje porazka
    jezeli mozna prosze o jakies rady
    z gory dzieki
    Young Mc
    www.lanser.tv

Komentarz

• YoungMc
      Classic
      • 2010
      • 20

to jest to ale nie kompletne do tego dochodzi jeszcze jeden kawalek plastiku i calosc kosztuje 55 lub 65 zeta w zaleznosci od kogo na alegro
      tylko to szybko jak zauwazylem sie wygina i lamie myslalem ze jest cs innego jakis patent prowadzajacy aluminiowy czy cos
      ciekawe jak jest rozwiazane to w 2ce i czy pasuje do 1ki hmm
      Young Mc
      www.lanser.tv

Komentarz

• slavi
        Rider
        • 2004
        • 422

no to jak wiesz czego szukać ...
        o2 to zupełnie co innego

Komentarz

• YoungMc
          Classic
          • 2010
          • 20

ahas niom problem lezy w tym ze to gowno szybko peka ...
          Young Mc
          www.lanser.tv

Komentarz

• hellboyek
            Drive
            • 2008
            • 41

ostatnio opadła mi szyba (w sumie to już druga ;]) i podobnie jak u Ciebie pekly mi te plastiki. Ten, ktory widzisz na aukcji moze nie pasowac. One sa montowane w mechanizmie, ale w zamienniku.

Ja osobiscie kupilem zamiennik podnosnika i wlasnie ten sam plastik byl. Teoretycznie moznaby sprobowac, ale ciezko powiedziec, czy spasuje do podnosnika zamontowanego w Twoim samochodzie, a w sprzedazy sa tylke te - troche wypytywalem

Lepiej kupic podnosnik, kosztowal mnie okolo 70 zl, tyle, ze to zamiennik. W przedniej dziala tak sobie (trzeszczy), ale w z tylu jak ten oryginalny.

Nie wiem czy pomoglem, ale takie byly moje przygody

Komentarz

• YoungMc
              Classic
              • 2010
              • 20

aha dzieki, czyli nie ma, co liczyc na cos lepsego niz badziewny plastik.
              mogliby postarac sie przynajmniej o bardziej wytrzymaly plastik zeby wytrzymywal napor szyby..
              patrzylem po allegro i na moje szczatki i niektore pasuja; ale pozostaje latac po szrotach itp.
              u mnie tez to juz druga szyba w prawej przedniej poszedl jeszcze jeden zaczep przy zamykaniu i otwieraniu ze schowana szyba slychac jak wali co dziwne bo niby na szynie jest i czeka mnie ponowne rozebranie boku..

[ Dodano: Pon 23 Sie, 10 19:07 ]
              odwiedzilem (jak nigdy) serwis skody jedna (kostka) slizg kosztowal mnie 5,85 roznica straszna wg allegro. w razie klopotow polecam serwis
              Young Mc
              www.lanser.tv

Komentarz

• caveman_
                Ambiente
                • 2010
                • 196

Zapytaj w ASO ja kiedyś szukałem ślizgow do Audi A6 C5, na allegro za podróby wołali dwa razy więcej niż kosztował orginał kupiony żeby był śmieszniej w ASO VW :diabelski_usmiech Za 2 sztuki orginał zapłaciłem z tego co pamietam 28 PLN.
                www.mikrowag.pl

Komentarz

• YoungMc
                  Classic
                  • 2010
                  • 20

jak nigdy odwiedzilem serwis skody, odziwo ku mojemu zaskoczeniu zaplacilem za jeden element bagatela 5,85 a potrzebne sa dwa (o ile dwa plastiki pekly)
                  tak wiec w razie klopotow ze slizgami polecam serwis skody od reki i za smieszna kase i macie "pewnosc" ze oryginal
                  Young Mc
                  www.lanser.tv

Komentarz

• caveman_
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 196

Zawsze możesz nacisnąć pomógł :diabelski_usmiech punkcik zawsze się przyda
                    www.mikrowag.pl

Komentarz

• MoFoSN
                      Drive
                      • 2009
                      • 47

Z ciekawości sam pojechałem sprawdzić do ASO gdyż mam podobny problem jednak w drzwiach przednich. Sprzedawca odpowiedział mi wyraźnie, że do drzwi tylnich ślizgi występują osobno ale trzeba jeszcze oprócz nich dokupić jeszcze coś. Niestety do przednich nie ma tych ślizgów osobno.
                      W takim razie są dwie opcje:
                      1. Zakup zestawu naprawczego za siedemdziesiąt pare złotych (jednak serwis się nie podejmuje takiej opcji wymiany), lub
                      2. Wymiana tych plastików w ASO na metalowe (bo oni takowe zakładają, ale mi ich nie chciał zaproponować) wraz z linką i coś jeszcze(prawdopodobnie mechanizm) za niecałe 400zł !! :szeroki_usmiech

Komentarz

• Vipok3
                        Drive
                        • 2010
                        • 49

Miałem podobny problem, na szczęście miałem uszkodzony drugi mechanizm i podmieniłem ślizgacz. U mnie wyłamało się zabezpieczenie i to pewnie powtarza się każdemu. Stwierdziłem, że w miejsce wyłamanego zabezpieczenia wystarczy włożyć śrubkę i to zabezpieczy przed wypadnięciem szyby.
                        ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente

Komentarz

Pracuję...