[O2] skoda octavia RS 2002

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sellbroker
    Classic
    • 2011
    • 9

Zamieszczone przez pic2ek
    s
    coś wąski cicho siedzi...może ma zonka od pogodynki :szeroki_usmiech
    Sam się prosisz :box :szeroki_usmiech
  • rafal29
    Classic
    • 2010
    • 32

witam wszystkich maniakow skody RS!!!potrzebuje pomocy bo juz nie mam pojecia co sie stalo!!!mam skode octavie RS 1.8T 180 BHP i od 3 tygodni zginelo mi 40 koni bo sprawdzalem na hamowni, podczas jazdy po przekroczeniu 3000 obrotow przestaje sie wkrecac rownomiernie i zaczyna przerywac i sie wkrecac przerywac i sie wkrecac i tak na okraglo.
    na komputerze zero bledow, wymienilem przeplywomierz na nowy,przewody szczelne, cisnienie ladowania turbiny w porzadku.
    pompa paliwa tez ma dobre cisnienie.
    nie mam pojecia o co jej chodzi bylem u kilku mechanikow i nikt nie wie co jej dolega!!!
    jezeli ktos ma jakis pomysl co moglo sie popsuc lub zapchac to prosze o pomoc...obiecuje ze jezeli ktos mi pomoze zlikwidowac ten problem to z mila checia za taka informacje zaplace pieniadze moze nie majatek ale kilkadziesiat euro wysle lub przeleje na konto!!!
    prosze pisac na mojego meila [email protected] pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

generalnie piszemy na forum i nikomu z tego co mi wiadomo płacić nie trzeba.
      mam nadzieję, że ktoś naprowadzi na tę usterkę
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• robekcool
        RS
        • 2009
        • 2041
        • Octavia II (1Z3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

usterka występująca okresowo.
        trzeba dokładnie sprawdzić parametry w trakcie występowania.
        z co to? :?:
        www.k-mot.pl
        Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
        Autoholowanie.
        Robert Kulma

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

rafal29, cewki prądowe do świec są do wymiany nie świeci się czasem check engine i nie mruga przy przyśpieszaniu. Sprawdź w vagiem czy nie ma wypadania zapłonu czasem nie sieje błędem ale to mi wygląda na klasyczny objaw padu cewek a jest ich cztery

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

a kabelki i swiece kiedy wymieniane, moze palec rozdzielacza?
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

piramida, ale to już jest silnik gdzie nie ma kabli wysokiego napięcia cewka jest bezpośrednio na świecy i elektroniczny pedał gazy nie pamiętam czy jest coś jeszcze jak palec rozdzielacza

może być brak połączenia z cewką albo świeca mnie sie wydaje że to jest to co u mnie czyli cewki zapłonowe do wymiany
              jest jeszcze sprawa czujnika doładowania lub sondy lambda ale wtedy jest takie niby przycięcie między 2500 a 4000 obrotów objawia się to takim uczuciem jakby ktoś trzymał auto i nie chciało przyśpieszać

Komentarz

• rafal29
                Classic
                • 2010
                • 32

wymienilem ostatnio czwarta cewke bo wyskoczyla kontrolka sprawdz silnik i byla spalon cewka.swiece wymienialem 3 miesiace temu.w Dublinie bo obecnie jestem w Irlandi chlopaki podlaczali pod vaga i tez nic niewykryl.przyspieszanie mojego samochodu wyglada tak...ona sie wkreca na obroty ale od 3000 tysiecy przyspiesza tak jak by ja ktos kopal w dupe i na pare sekund jest ok i za chwile znowu to samo takie glupie uczucie tak jak kolega wyrzej napisal jak by ja ktos przytrzymywal i puszczal,przytrzymywal i puszczal...a najgorsze jest to ze nie ma bledow,rano pali dobrze obroty nie skacza silnik rowno pracuje.przyspoieszanie na raty,nie ma rownomiernego przyspieszania...wiem ze forum jest za darmo ale za pomoc chcialbym sie zrewazowac!!!

[ Dodano: Czw 02 Wrz, 10 23:18 ]
                a gdzie sie znajduje czujnik doladowanie ???nie moge go znalezc??

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez djczas
                  piramida, ale to już jest silnik gdzie nie ma kabli wysokiego napięcia cewka jest bezpośrednio na świecy i elektroniczny pedał gazy nie pamiętam czy jest coś jeszcze jak palec rozdzielacza

może być brak połączenia z cewką albo świeca mnie sie wydaje że to jest to co u mnie czyli cewki zapłonowe do wymiany
                  jest jeszcze sprawa czujnika doładowania lub sondy lambda ale wtedy jest takie niby przycięcie między 2500 a 4000 obrotów objawia się to takim uczuciem jakby ktoś trzymał auto i nie chciało przyśpieszać

tak to jest jak wczesniej jezdziło sie fiatami i polonezami ops:
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

rafal29, czujnik jest przy intercoolerze ale on by siał błędem wymieniłeś jedną cewkę na 4 cylindrze ale nie powiedzieli ci ze w tym silniku tak jest że jak padnie jedna cewka to potem leci reszta wymień wszystkie cewki i zobacz co się będzie działo

Komentarz

• rafal29
                      Classic
                      • 2010
                      • 32

dzisiaj zamowilem cewki i jutro je wsadze,zeczywiscie nikt mi niepowiedzial ze lepiej wymienic wszystkie cztery.a moze byc tak ze cewki sie zurzyly i komputer tego niewykryje???wyzej pisalem ze przewody mam szczelne ale myslalem o przewodach podcisnieniowych a nie o przewodach na swiece hehe.w tym modelu juz niema kabli.jak wjechalem na hamownie to mialem 139 koni i az mi sie wierzyc niechcialo,zrobil mi koles mape na 205 koni ale niestety wykrecilo tylko 167 koni i tych 40 koni wlasnie mi brakuje.mam nadzieje ze to cewki bo tak kupowac i wymieniac to mnie troche bedzie martwilo bo same cewki kosztuja 200 euro...ale i tak wielkie dzieki za zainteresowanie moim problemem

Komentarz

• jacog
                        Rider
                        • 2008
                        • 420
                        • Felicia I (6U1)

Zrób logi z grup 2,115,33 a potem 115,118 na pełnym bucie i wrzuć.

Po co wymieniać cewki na pałe? Jak jakaś nawala to widać w blokach pomiarowych wypadanie zapłonu na danym cylindrze (ewentualnie plus zgłoszenie błędu).

Komentarz

• rafal29
                          Classic
                          • 2010
                          • 32

ogolnie 4 cewke wymienialem juz drugi raz ale jak sie popsuly to jechala jak traktor i pokazalo check engine i bylo jasne a tu mam taka zagadke ze niewiadomo gdzie zaczac szukac przyczyny zamulenia bolida

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

jacog, kolega sie przyznał że ktos mu mapy wgrywał na 205 kuni co do cewek to czasem sie zdarza zę wywala błąd chwilowy który pojawia sie i po ponownym uruchomieniu silnika kasuje się i może też tak być w tym przypadku ja na swoich ori cewkach zrobiłem 180 tys potem wymieniałem 2 razy do 300 000 tez mam program na 250 kuni ja stawiam cewki bo to klasyczny objaw

Komentarz

• rafal29
                              Classic
                              • 2010
                              • 32

wlasnie dzieki zrobieniu mapy sie dowiedzialem ze mam prawie 140 kuniow.jaja normalnie i wsumie niebylem nigdy przekonany do skody ale koles sobie kupil i po pierszym tygodniu smigania do pracy zmienilem zdanie przynajmniej o skodzie RS i zaraz ja nabylem i a po nowym roku 2008 chodzi mi poglowie i tez chyba w benzynie.do mojej mozna by bylo zawinac z audi TT tej 225 konnej wtryski pompe paliwa turbinke zrobic jej mape i 270 osiolkow bedzie biegalo i z silnika 1.8T...

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

rafal29, i na popsuty silnik wgrał ci mapę na większą moc

Komentarz

• rafal29
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 32

tak ale silnik nie jest popsuty tyle ze moc zniknela ale przed mapa byla wolniejsza i nic niewskazywalo ze cos sie psuje i stwierdzilem ze zostawie mape bo bedzie widac kiedy przestanie sie przyspieszanie na raty...bo wczesniej nieprzerywala przyspieszania ale przyspieszala wolniej...a teraz sie kreci duzo szybciej ale nierownomiernie...koles mi powiedzial ze nic sie niestanie jak zostawimy mape.jak bedzie to wina cewek to napewno odczuje 40 koni i w niedziele pojade na rolki sprawdzic...a co glupi pomysl z zostawieniem tej mapy???moj mechanik mi tak powiedzial ale tez po fakcie dokonanym!!!

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

rafal29, robił♠eś to w irlandi czy w polsce
                                    wiesz jak sie teraz coś większego sypnie koleś wyprze sie sianem i powie auto było niesprawne klient sie uparł
                                    najpierw się auto doprowadza do serii potem robi program

Komentarz

• rafal29
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 32

program zawsze moge zmienic ale czy to cos zmieni???chyba by mnie koles na mine nieladowal mowil ze nic sie niestanie.firme ma znana w Dublinie i chyba powinien wiedziec co mowi...

[ Dodano: Pią 03 Wrz, 10 22:31 ]
                                      w Irlandi robilem mape

[ Dodano: Pią 03 Wrz, 10 22:32 ]
                                      ale u Polaka

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

Zamieszczone przez rafal29
                                        w Irlandi robilem mape
                                        Zamieszczone przez rafal29
                                        ale u Polaka
                                        czy te dwa zdania nie kłuca sie ze sobą jakby koleś był uczciwy nie podjął by tematu chipa tylko by cie zaprosił jak naprawisz usterkę a tak może być coś w mapie skopane naprawisz auto okaże się że dmucha za mocno i będziesz szukał na forum silnika bo cos wybuchło, stopiło się

Komentarz

• rafal29
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 32

http://www.youtube.com/watch?v=x9fK6...eature=related tam bylo robione

Komentarz

• djczas
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 9612

rafal29, masz wykres to wklej go bedzie cos wiecej widać

Komentarz

• rafal29
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 32

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

[ Dodano: Pią 03 Wrz, 10 22:44 ]
                                              wsumie masz racje.wkleje wykres jutro bo musze go z pracy wziasc...na wykresie idzie do gury i od 3000 spada w dol isc caly czas do gory rozrzad powinien zmienic faze i ciagnac kreske dalej do gory tak mi sie wydaje ale moge sie mylic

[ Dodano: Pią 03 Wrz, 10 23:06 ]
                                              mam fotke

[ Dodano: Pią 03 Wrz, 10 23:11 ]
                                              niewiem gdzie wkleic ta fotke z wykresem

[ Dodano: Sob 04 Wrz, 10 22:14 ]
                                              wsadzilem dzisiaj nowe cewki i nowe swiece i jest ruznica niepowiem ale to jeszcze nie jest to.pomiedzy 3000 a 3500 jest przymulenie.niewiem co jeszcze trzeba sprawdzic.macie jeszcze jakies pomysly???

[ Dodano: Sob 04 Wrz, 10 23:30 ]
                                              typ mi powiedzial zeby lancuszek sprawdzic bo wedlug niego mogl sie rozciagnac i faza rozrzadu sie zmienia w zlym momecie i zeby czujnik zmiany faz mogl sie zjebac ale wtedy byly by bledy a ich ni ma...inny mowil zeby katalizator sprawdzic ale spaliny mam ok bo sprawdzilem...jeszcze inny mowil zeby walki sprawdzic czy sie nie wytarly...ciezki temat!!!

Komentarz

Pracuję...