Powrót dzisiaj w deszczu do krakowa Dwupasmówka odcinek lubień-myślenice.
Włączam się w Lubniu do ruchu lewym pasem dość szybko przemknęła insignia, to myślę jadę z nią Przez chwilę wlekła się przed nami grupa maruderów, którzy się bawią w tunel aerodynamiczny na lewym pasie.
Zjechali insignia but, ja za nią but 120, 140, 160 a ja cały czas taka sama odległość za nią, w końcu chyba odpuściła kierunek prawy i została z tyłu
Parę set metrów dalej jeszcze szybko jadąca x6. Dochodzę do 180, siedzę już z nią, zakręt w prawo, buma ścina z lewego na prawy pas, ja zostaje na lewym, wyrównujemy się. Jedziemy chwilę razem 190, 200 buma zostaje z tyłu objechana przez skodzinkę :twisted:
lol ... jasne.. a potem wyprzedził Was turbodynoman :roll:
Zamieszczone przez czarny_wwa
:shock: no i to byłoby na tyle LINK (no chyba, że się mylę, ale identyczny jest na tych zdjęciach)
szkoda tej Nysy.. dobrze że chłopakom nic się nie stało..
Kiedys pytalem o amortyzator napinacza przy alternatorze, wiadomo wylal i bije, ale ostatnio doszlo jeszcze cos. Tylko na zimnym silniku i natezenie rosnie z obrotami, takie cos w stylu swierszcza, wyczytalem na forum ze to moze byc wytarte sprzegielko alternatora czy cos takiego. Myslicie ze wlasnie dzieje sie to u mnie bo wychodzi na to ze TTTM. Co prawda dzwiek sie dziwnie niesie, slysze go jakby zza silnika, ale wszystko pasuje. Co nalezalo by zrobic, wymienic ten napinacz z amortyzatorem i sprzegielko, pasek tez?!
Aha jeszcze jeden wazny objaw, wczoraj dosc nieoczekiwanie szlag trafil akumlator, fakt ze odpalilem webasto by je przepalic, ale to pierwszy raz sie zdarzylo.
wymień napinacz, może i rolka na nim padła.
sprzęgiełko altka sprawdzisz przy zdjętym pasku osprzętu :wink:
obejrzyj pasek, czy nie poszarpany, przypalony
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
a tak całkiem profilaktycznie to zajżyj pod osłonę paska rozrządu i popatrz czy czasem tam się jakiś bałagan nie robi
może ten świerszcz to łożysko napinacza, może pasek już trochę kantem leci i pomalutku swoją szerokość traci - zobacz czy czasem w tym rejonie nie pojawiły się "opiłki" gumy
zerknąć nic nie kosztuje, a historia zna takie przypadki
Komentarz