[O2] vag blad wtryskiwacza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek790
    Classic
    • 2011
    • 12

Zamieszczone przez adamscool
    Marek 10000000 lat.
    Aż tak mu źle życzysz :diabelski_usmiech
  • krystal123
    Drive
    • 2010
    • 48

witam mam pyt ostatnio po podlaczeniu waga i wywalilo mi takie cos...Wtryskiwacz Zyl.10-n300 krótko do masy...niebardzo wiem gdzie tego szukac i z czym to sie wiaze...:/..ten blad znajduje sie w 32 zakladce "Modul wydajnosci, Bordnetz"...jesli ktos ma pojecie prosze o jakas popdowiec czy to jest cos powaznego..czy sam sobie z tym poradze...gdzie to sie znajduje w silnikudodam jeszcze ze w ostatniu krotkim czasie zapalila mi sie kontrolka ECP..po chwili samochod stracil moc po zgaszeniu go i ponownym odpaleniu kontrolka zgasla sama i auto powrocilio do staniu normalnego czy to cos sie zaczyna dziac z tym silnikiem czy ECP powiazane jest z tym blednem opisanym wyzej??...z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi
    Załączone pliki
    MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

Commander mówi o zwarciu do masy. Być może faktycznie się przetarł i zwiera. Wtedy wyskakuje kontrolka. A jak zgasisz i odpalisz znowu i akurat nie będzie zwarcia to przejdzie diagnostykę i jest git. Do następnego zwarcia. Takie moje skromne zdanie na ten temat.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• krystal123
        Drive
        • 2010
        • 48

czyli co tam kolego zrobic twoim zdaniem??odkrecic mase od bloku i przeczyscic??czy kazda masa jest osobno podpieta??
        MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

Nie, nie o to mi chodziło. Każdy wtryskiwacz z mojego zrozumienia ma jakiś tam kabelek który mu mówi kiedy ma się otworzyć. Czyli zwarcie do masy ma właśnie ten kabel sterujący a nie masowy. Niech się wypowiedzą może znawcy od diesli PD. Za bardzo nie znam budowy pompowtryskiwacza, żeby coś doradzać w tej kwestii.
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• krystal123
            Drive
            • 2010
            • 48

acha ok dzieki za podpowiedz...w nast week powalczymy z tym moze sie uda
            MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

Pracuję...