problem po wymianie filtra powietrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fred868
    Classic
    • 2010
    • 7

Zamieszczone przez misiek^wro
    Tak powaznie - to ze nie bylo to malo istotne - chodzi o to co zrobic, zeby byly :szeroki_usmiech
    Zrób w końcu te fotki porównawcze halogena o2rs vs dayled scout/fabia, a nie tam że się nie da. Się dodrutuje, doszpachluje i się da :twisted:
  • w_o_j_t_a_s
    Classic
    • 2008
    • 19

Po wymianie filtra powietrza zaświeciły się kontroli check engine i EPC, auto jeździ ale jak się puści gaz to obroty spadają do około 500 i przez chwilkę falują około 900, ale sie wyrównują do normalnego poziomu.

Miesiąc temu wymieniłem katalizator na nieoryginalny, ale wszystko działało jak należy i żadnymi błędami nie sypał komputer. Druga rzecz to jak silnik po odpaleniu się rozgrzewa to jak się jedzie i puści gaz przy wrzuconym biegu to słychać piszczenie z silnika.

Czekam na pomysły co to może być, ale nie wygląda to dobrze.

Komentarz

• kmicio
      Ambiente
      • 2008
      • 233

Wtyka od przepływki poprawnie podpięta ? Dolot złożony jak należy? Przejrzyj, rozbierz złóż ponownie.
      *1B1B*1.8T*4x4
      *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• w_o_j_t_a_s
        Classic
        • 2008
        • 19

Kolo w warsztacie zdjął pokrywę, wyciągnął filtr, włożył nowy, pokrywę założył i tyle, nic tam nie grzebał więcej, jak tam nigdy nie zaglądałem do filtra (troche ze mnie laik samochodowy) ale ściągnę jeszcze raz pokrywę i zobaczę jak to jest założone i złożone.
        Podczas jazdy silnik ma moc bez zmian.

Komentarz

Pracuję...