Andrev3, nie wiem co to za lusterka są w tej O1 ale z O2 to one nie są :roll:
[O1] Licznik - Kodowanie programowe
Zwiń
X
-
[O1] Licznik - Kodowanie programowe
Witam.
Mam problem... Mianowicie bawiłem się trochę VAGiem i zmieniłem kodowanie programowe w "LICZNIK" na 1024 (nie wiem po co),
po czym wyskoczyła kontrolka (wskaźnik zużycia okładzin hamulców) oraz migająca pomarańczowa kontrolka od ciśnienia i poziomu oleju w silniku.
Trochę spanikowałem i zmieniłem parametr kodowania na "1", po czym kontrolki zniknęły.
Teraz moje pytanie... Jaką liczbę należy podać w kodowaniu programowym dla Octavi 1,9 TDI 2002, żeby było tak jak wcześniej - standardowo?
Od czasu kiedy się bawiłem VAGiem (tylko opcja LICZNIK) mam problemy ze spalaniem - większe o ok. 2-3 litrów.
-
-
Musisz skorzystać z pomocy kogoś, kto ma VCDS'a i plik z opisami.
Nie biorę ABSOLUTNIE ŻADNEJ odpowiedzialności za to kodowanie , ale możesz spróbować '18102'. W tym jest:
- Ostrzeganie o niezapięciu pasów bezpieczeństwa
- Kontrolka informująca o otwartych drzwiach
- Europa
- Stałe przeglądy bez czujnika oleju/czujnika temperatury
- Impulsator dla silnika: 1.9l@66-81kW TDI (3480)
Wynagrodzenie przyjmuję w kilogramowych workach kawy Lavazza Pienaroma (ziarnista), bądź dobre mleko (10l, 2%) + Jack Daniels :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zgadza się 7% - 10% to standard niezależnie od wozu (jak przeliczysz to wyjdzie Ci na fele 16-stki :lol: ). Jednak ta wiedza wkurza bardzo, jedzie się za ciołkiem, na szafie 50km/h i świadomość że jedzie się 45km/h a można by jechać 55km/h bo te 10% to nie grzech i w końcu nerw puszcza wyprzedzanko ... 2pkt i 100PLN bo wiedza kosztuje
Komentarz
-
Komentarz