[OI] rozklejanie reflektora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dżako28
    Classic
    • 2007
    • 16

Dzisiaj rozklejałem lampę w swojej O1 po lifcie. Klosz z allegro za 68 zł bardzo przyzwoity.Odklejenie starego klosza graniczy z cudem. Jak ktoś nie uszkodzi lampy to chylę czoła. Przeleciałem fleksem dookoła klosza 1 cm od rantu a potem powoli wydłubywałem. Broń Was Panie Boże przed pryskaniem na odbłysnik preparatami do szyb, szlak go tafi.

Komentarz

• jama89
      L&K
      • 2008
      • 1214

Zamieszczone przez Sebastian_S
      I co - żadnych "zacieków", plamek po wyschniętej wodzie z płynem? Nie trzeba było nic przecierać, idelanie czyste po "wypłukaniu"? Ja zawsze czyściłem szmatką przez otwory od mijania i przeciwmgielnych, ale ciężko dokładnie w rogach przeczyścić.
      zacieków nie ma bo wsadziłem potem przez otwór do H4 węża ogrodowego 1/2'' i woda na full. z tego co sie przyglądałem to jedna kropka jest od wody a takto jak nówka, nawet jakby były zacieki to i tak lepiej niż taka brudna która daje o połowe mniej światła, w piątek biorę sie za tą drugą żeby obie były jednakowe
      Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• firmek
        Rider
        • 2008
        • 477

Ja mam pomysl, zeby reflektor po myciu i przeplukaniu woda przeplukac jeszcze raz woda destylowana. Wtedy szansa na zacieki powinna byc znikoma. Potem przedmuchac sprezonym powietrzem.

Komentarz

Pracuję...