Witam. Ostatnio w mojej O1 pojawił się problem z nie zapalaniem się kontrolki otwartych drzwi (tylne prawe drzwi). Kiedy drzwi sie otworzy klamką do I stopnia (kiedy już jest sczelina w drzwiach ale jest są przyblokowane) to kontrolka się zapala ale dalej jak się otworzy to już ona gaśnie, a dodatkowo wtedy juz od razu przestaje działać autoalarm bo wg czujnika drzwi są juz zakmniętne a wcale tak nie jest. Ogólnie każdy moduł powiązany z tym odbiera to jako że drzwi są zamknięte ale tak nie jest. Co z tym fantem robić??
Z góry dziękuję za pomoc.
Mikrostyk - poszukaj na forum bo temat ogólnie znany. Masz nawet fotorelacje.
Wlasnie chyba nie do konca, bo kontrolka sie zapala.
Mi zrobilo sie cos podobnego. Tzn kontrolka nie pali sie przy otwarciu jednych z drzwi. Natomiast jesli zamkne drzwi tak, ze zalapia tylko na pierwsza zapadke (czyli sa nie domknite) i poszarpie drzwiami to kontrolka miga i co dziwne to chyba jak odciagne a nie dopchne drzwi Usterka jak by mechaniczna nie elektryczna, tylko co tam sie moglo poprzestawiac?
Mikrostyk - poszukaj na forum bo temat ogólnie znany. Masz nawet fotorelacje.
Wlasnie chyba nie do konca, bo kontrolka sie zapala.
Mi zrobilo sie cos podobnego. Tzn kontrolka nie pali sie przy otwarciu jednych z drzwi. Natomiast jesli zamkne drzwi tak, ze zalapia tylko na pierwsza zapadke (czyli sa nie domknite) i poszarpie drzwiami to kontrolka miga i co dziwne to chyba jak odciagne a nie dopchne drzwi Usterka jak by mechaniczna nie elektryczna, tylko co tam sie moglo poprzestawiac?
No i bardzo dobrze, ja tez tak miałem i wyszło na mikrostyk
firmek to na bank jest mikrostyk - zapadka która włącza mikrostyk jest kształcie łuku wiec przy ruszaniu drzwiami raz dociska mikrostyk bardziej a raz mniej i dlatego czasami świeci. W mikrostyku wytarł się ten pstryczek (lub ma już duży luz) i dlatego nie świeci przy otwartych.
Damianjg, laurin, dzieki wielkie za podpowiedz !. A mialem nadzieje, ze to nie to, jakos nie mam ochoty sie zabierac za wybebeszanie drzwi, troche z tym roboty , strasznie upierdliwa usterka.
Jeszcze dla pewnosci, co mnie dziwi to to, ze przy niedomknietych drzwiach lampka na desce zapala sie jak odciagne drzwi od auta (przyciagne do siebie) a nie jak je dopchne.
Mikrostyk na 100% mam tak u siebie w tylnich lewych przy otwartych nic się nie pojawia na komputerze a przy nie domkniętych na szafie (MaxiDot) pokazuje że mam obie pary drzwi otwarte.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
roLLo,
Dokładnie. Też mnie to czeka, ale w lewych tylnych drzwiach. Obecnie szukam motywacji, żeby się do tego zabrać. Ja mam te drzwi wytłumione, więc będzie trochę więcej zabawy ze zdejmowaniem i uzupełnianiem maty bitumicznej. Planuję jutro się za to zabrać.
Zanim się to tego zabierzesz upewnij się, że masz odpowiedni klucz do wykręcenia tego zamka (Spline M8).
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz