Witam panowie pytanie jakie objawy uszkodzonego przepływomierza lub sondy ,jak rozpoznać w tej prze-pływce niema klapki wiec wizualnie chyba nie stwierdzę uszkodzenia,chodzi mi o to ze po całkowitym remoncie silnika auto po nagrzaniu faluje na obrotach błędów zero,i auto pracuje tylko na benzynie silnik 1.6 sr
Pytanie o przeplywke i sondę
Zwiń
X
-
Zacznij od sprawdzenia szczelności w układzie dolotowym.
Za przepływomierzem nie może być żadnej , nawet minimalnej nieszczelności.
Mam ten sam silnik i już dwukrotnie wymieniałem przewód filtra powietrza.Przy odmie potrafi pękać a gdy pojawia się tam zaoliwienie to masz pewność ze jest nieszczelność.Również harmonijka potrafi popękać.
Co do przepływki to kup sobie preparat w sprayu do czyszczenie przepływomierzy i po jego wymontowaniu i rozebraniu spryskaj blaszki czujnika bardzo obficie. U mnie były czarne a po czyszczeniu są błyszczące jak nowe . Auto odzyskało moc , nie muli podczas przyśpieszania i wolne obroty nie falują.Załączone pliki
-
-
Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpisWitam panowie pytanie jakie objawy uszkodzonego przepływomierza lub sondy ,jak rozpoznać w tej prze-pływce niema klapki wiec wizualnie chyba nie stwierdzę uszkodzenia,chodzi mi o to ze po całkowitym remoncie silnika auto po nagrzaniu faluje na obrotach błędów zero,i auto pracuje tylko na benzynie silnik 1.6 sr
Czy po remoncie wymienione były uszczelki kolektora dolotowego, górne i dolne ??
W jakim zakresie jest to falowanie /obr ??
Komentarz
-
Komentarz