Witam skoda octavia 1.6 sr akl jak pisalem wczesniej robilem remont silnika ,prucz tego wymienione kable,swiece nowa cewka,filtr paliwa,i sprawa wyglada tak jeszcze jak zimny pal licho,ale jak jade a sie zagrzeje to poszarpuje przy nizszych obrotach a czasami psiknie ,kichnie zaznaczam ze jeżdżę narazie tylko na pb bo mam problemy z instalacja brc wiec tylko benzyna,dziś pojechalem do dobrego elektryka po wpieciu na kompa 5 błędów jeden to czujnik połozenia wału inaczej hall ,2 sondy lambda ,przepływomierz i cos jeszcze pytanie czy jest to możliwe skoro wczesniej przed remontem samochód jezdził ok teraz nagle szlag wszystko trafił.Po skasowaniu bledow auto nadal poszarpuje i po 2 dniach błędy pojawiają się od nowa.miał ktoś cos podobnie bo mi już cisnienie skacze na ten niby udany silnik
Poszarpywanie na ciepłym.
Zwiń
X
-
Skoro wymieniona przepustnica, czujnik wału również , jesteś pewny że w dolocie nie ma nieszczelności to pozostała ci sonda lambda przed katalizatorem.
Błędy sondy u mnie po skasowaniu wyskakują sporadycznie ale nie maja wpływu na pracę silnika.
Może u ciebie sonda całkiem padła i dlatego auto poszarpuje . Zanim wymienisz sondę jest możliwość ją sprawdzić bo to spory wydatek.
A , i nic nie mówisz o przepływomierzu , w innym poście go czyściłeś ale pewności nie ma że to pomogło.
Komentarz
-
-
Witam właśnie wróciłem od gościa i znowu na drugiej przepustnicy wymienionej pojawił się błąd nastawnika biegu jałowego tak jak w poprzedniej czyli wychodzi ze druga przepustnica szrot ale czy to może być przyczyna szarpania dodam ze na pół gazu idzie lepiej jak dodaje gazu lub przy redukcji szarpie ostro a czasami kichnie
Komentarz
-
-
Generalnie to takie pooszarpywanie to skutek wypadania zapłonu . Może być spowodowane : wadliwą świecą ( tak raz miałem po wymianie na nowe ) , uszkodzoną cewką , przewodami lub nieszczelnością w kolektorze dolotowym . Niech ten super elektryk z super sprzętem sprawdzi Tobie podstawowe parametry w czasie pracy silnika tj . temperatura , przepływ powietrza na wolnych obrotach oraz niech sprawdzi w którym cylindrze zapłony wylatują .
Komentarz
-
-
Gdyby pompa nie wyrabiała to miałbyś pewnie błędy odnośnie składu mieszanki plus ogólny brak mocy . Przy mniejszym ciśnieniu , w zadanym czasie wtrysku do komory dostanie się mniej paliwa . To że kupiłeś nowe części nie oznacza że wszystko jest o.k. Jaka cewka ? Oryginał za 350 zł czy najtańszy chińczyk ? Pisałem wyżej że też kupiłem nowe świece i tak się zdarzyło że jedna była wadliwa . To że coś jest nowe nie równa się dobre .
Komentarz
-
-
cewka nie oryginał jakaś podróba ale przed tym co szlag trafił silnik wszystko działało na tej cewce a i tu pewno błędy by pokazało kiedyś wymieniałem filtr paliwa bo był strasznie zasyfiony jutro podjadę jeszcze raz jeśli znowu wyskoczy błąd przepustnicy wymienię na inna a potem spróbuję z ta pompa
Komentarz
-
-
A masz wiedzę na temat ,, co w ramach remontu silnika " zostało zrobione ? Z uwagi na co remontowałeś silnik ? Odnoszę wrażenie że mechanik coś źle poskładał i stąd jest problem . Może podjedź do jakiegoś innego fachmana bo sam raczej tego nie ogarniesz . Warto sprawdzić czy rozrząd został prawidłowo ustawiony bo w przesuniętym o działkę zapłon będzie dziczał . Następnie do sprawdzenia szczelność dolotu oraz elementy układu zapłonowego . Bezwzględnie podpięcie pod komputer i sprawdzenie parametrów silnika w czasie rzeczywistym .
Komentarz
-
-
Witam ponownie dziś ostatni raz bylem u elektronika i zero błędów z tej strony wszystko ok auto nadal szarpie a z tyłu od tłumika na wolnych słychać jakby popierdywanie,bylem na wszelki wypadek u gazownika ze może tam jest problem gość mi polecił ze według niego słychać albo któryś zawór bo definitywnie wypada któryś zapłon,wiec odstawiłem do gościa co mi robił silnik niech z powrotem rozbiera i szuka bo to wina po stronie mechanicznej jak coś spier...niech szuka aż auto naprawi ,jak coś się dowiem dam znak,pozdro
Komentarz
-
Komentarz