Witam, czy ktoś z was wymieniał u siebie tuleje tylnej belki ? Problem pojawił się nagle i niespodziewanie, choć na ostatnim przeglądzie diagnosta sugerował wymianę tulei. Samochód skrzypi na nierównościach przy wolnych prędkościach. Nie słychać tego przy większych prędkościach , albo przez zagłuszanie przez silnik albo to ustaje. Obdzwonilem kilka warsztatów u siebie w okolicy i wszyscy jak jeden mówią , że wymiana między 350-400zl z częściami...same tuleje dobrej firmy to 100zl.
Tuleje tylnej belki
Zwiń
X
-
Tutaj jest zestaw naprawczy dla tylnej belki. Lemforder to dobry producent, a ich części słyną z doskonałej jakości więc z pewnością jest to bardzo dobry wybór. Wymiana takich elementów gwarantuje nam spokój z uszkodzeniami tylnego zawieszenia na dłuższy czas, więc warto zainwestować w to nieco środków.Zestaw naprawczy korpusu osi LEMFÖRDER 27627 01 (Oś tylna)
Komentarz
-
-
No to jeśli za drogo dla Ciebie, wymień sam. Warsztat bierze pewnie pod uwagę, że są to elementy zawieszenia w starym aucie, gdzie ruszenie niektórych śrub bez ich ukręcenia czasami jest nierealne. Niekiedy jedną śrubę moga odkręcać godzinę i więcej. No i stąd jest ta kasa. Jak miałem u siebie wymieniać (czego ostatecznie nie zrobiłem) to gdzieś czytałem że tam jest masakrycznie ciężko odkręcić korektor siły hamowania. No ale nie znam dokładnych szczegółów.Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
Komentarz