Witam ponownie po miesiącu jak zrobiłem zacinający się zawór autko jeździło ok ale od paru dni jest dziwna przypadłość ale tylko na gazie na pb jest ok.Mianowicie jak się już rozgrzeje i szczególnie przy redukcji na mniejszych obrotach auto tak dziwnie kicha pstryka jak dawniej co na zwykłym gazie potrafiło strzelić,gaz brc po wymianie filtrów na oryginały,miesiąc temu wgrywany nowy soft i ustawienie na originale.Dzwoniłem do gazownika od brc powiedział mi abym sprawdził na wejściu parę rzeczy,mianowicie czy jest ładowanie dla mnie to dziwne ,potem kable świece i cewkę zaznaczam ze to wszystko nowe może ma 2 miesiące.Samochód nie traci mocy,jakieś sugestie? Pozdrawiam
Dziwne kichaniena gazie
Zwiń
X
-
Co do świecy to ja bym się zgodził z gazownikiem wykręć i sprawdź w jakim są stanie nie jest to dużo roboty a może dużo powiedzieć. Miałem coś podobnego świece 2 miechy i kichał. Jeden mechanik mi powiedział uszczelka w co nie uwierzyłem po dłuższych oględzinach i wymianie świeć okazało cię że to nie uszczelka a jedną świece miałem w oleju- werdykt pierścieni brak No i oczywiście nie jeżdżę na świecach jakich zalecił gazownik tylko na katalogowych.
-
-
Jeśli
Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpisMianowicie jak się już rozgrzeje i szczególnie przy redukcji na mniejszych obrotach auto tak dziwnie kicha pstryka
Komentarz
-
-
Witam ponownie świece zdemontowane i założone nowe firmy Denso k20tt,poświeciłem czas i zdemontowałem korektor przy okazji wymieniłem dolne gumki i nowe śruby korektora,panowie zmiana na lepsze bez dwóch zmian zero kichania na gazie,coś pięknego.Według mnie wymiana świec bez demontażu korektora to ryzyko bo osobiście u mnie na jednej schowanej świecy nie był należycie założony kabel ,pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz