kierownica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EDI-07
    Classic
    • 2010
    • 23

kierownica

szlaków nie trzeba przecierać bo już niejedne kombi z zderzakami ze scouta jeździ :wink: Nawet w Kato jest taki egzemplarz w czarnym kolorze bez tych sierpów i nawet aż tak ich nie brakuje ale czym jaśniejszy tym IMO będzie gorzej to wyglądać :roll:

pozatym wałkujemy znowu to samo
  • outlaw
    Ambiente
    • 2009
    • 237
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

kierownica

witam , kilka dni temu , na kole kierownicy, zauwazylem ze lekko musze ja trzymac ,jak bym skercal w prawo, bo gdy wroce do pozycji jazdy na wprost auto zjedza mi na lewa strone, odchylenie kierownicy to , jakies, 1-1.5 cm na prawa strone, co jest przyczyna. :?
    prawidłowa odległość ,mniejsza od większej

Komentarz

• mirek_p11
      RS
      • 2010
      • 6630
      • Volkswagen
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Re: kierownica

Zamieszczone przez outlaw
      witam , kilka dni temu , na kole kierownicy, zauwazylem ze lekko musze ja trzymac ,jak bym skercal w prawo, bo gdy wroce do pozycji jazdy na wprost auto zjedza mi na lewa strone, odchylenie kierownicy to , jakies, 1-1.5 cm na prawa strone, co jest przyczyna. :?

Możesz kolego podjechać na stację diagnostyczną i sprawdzić zbieżność i geometrię. Też miałem tak w poprzednim samochodzie i po ustawieniach wróciło wszystko do normy.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
      Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
      Fotki

Komentarz

• tom.tom
        Rider
        • 2009
        • 296

Cześć

Przyczyny - najczęstsze:

1. Źle ustawiona geometria zawieszenia - najczęściej problem dotyczy zbieżności kół przednich (wizyta u mechanika i ustawienie kasuje problem)

2. Różne ciśnienia w oponach po obu stronach auta

3. Nierównomierne zużycie bieżnika po obu stronach auta

4. Założone różne opony na obu stronach / źle zamienione opony pomiędzy kołami / założenie nowego koła zapasowego w miejsce jednej opony gdy wszystkie pozostałe są już bardzo zużyte

5. Uszkodzenia zawieszenia mające wpływ na geometrię - pogięte wahacze, belka skrętna itd...

Sprawdź to wszystko po kolei - wyeliminowanie problemu na 95 %

Pozdrawiam
        Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

• daroo
          Rider
          • 2006
          • 315

sprawdż ciśnienie w oponach jeśli jest ok to pomyśl czy nie wyrżnełeś w jakąś dziurę np.studzienka etc. bo jeśli tak to IMHO lepiej sprawdzic geometrię przodu bo ci opony polecą
          AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• outlaw
            Ambiente
            • 2009
            • 237
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

ok dzieki, jak bede u mechanikow,(mam nadzieje ze nie partacza roboty) to dam znac co wyszlo :|
            prawidłowa odległość ,mniejsza od większej

Komentarz

Pracuję...