A zieleń arcktic ja mam to ten z katalogów i zagranicznych reklam jest super na prawde
[O1] Zamek drzwi kierowcy.
Zwiń
X
-
[O1] Zamek drzwi kierowcy.
Witam, miałem taki problem z drzwiami kierowcy, że po otwarciu ich nie zapalała się lampka albo zapalała się i gasła - ok, mikrostyk w zamku. Zdarzało się że zamek się zaciął w pozycji zamknięte i nie dało się go otworzyć ani od wewnatrz ani kluczykiem, trzeba było kombinować, myślę żę mechanizm siłownika poprostu się zacinał. Występował też problem że po zamknięciu auta z centralnego nie zamykały się te jedne drzwi. Do rzeczy - dziś założyłem nowy zamek, lampka ładnie świeci po otwarciu, póki co się nie zaciął ale jeden problem występuje nadal - nie zawsze się zamyka z centralnego i nie zawsze się otwiera, z tym że częściej nie zamyka niż nie otwiera. Wtyczki czyste, nie pognite, tak przy zamku jak i w tej centralce przy silniku szyby. Jeszcze nie podpinałem VAGa (jutro to zrobię) ale czy błędy w sterowniku mogą tak wpływać na pracę zamka ? Centralny oryginał, pilot z alarmem dokładany.
[ Dodano: Wto 14 Wrz, 10 22:18 ]
Problem częściowo rozwiązany, kable były spękane i nie zawsze kontaktowały. Po przelutowaniu kabli, siłownik pracował ale do połowy, tak jakby nie miał siły i nie zamykał drzwi, wyczyściłem i założyłem stary zamek. Póki co działa. Tylne zamki łapią błędy po każdorazowym zamknięciu (Nieprawidłowy sygnał zamka), i raz na kilka zamknięć się nie zamykają. Nowy zamek był firmy Vika i nie działał od początku także nie polecam.
-
Komentarz