[Inne] Prosba o sprawdzenie w ETKA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • merec
    Classic
    • 2010
    • 18

Nigdy bym nie kupił auta już zagazowanego. Wolałbym sam to zrobić w jakimś sprawdzonym zakładzie.
    merec
  • bradley
    L&K
    • 2008
    • 1465

Potrzebuje zeby ktos sprawdzil w ETKA czy kolo zamachowe w Golfie 3 1.9 TDI 1Z (90KM) jest takie samo jak w Vento 1.9 TDI 1Z (90KM).
    Pytanie zrodzilo sie stad, ze w sprzedazy sa 2 rodzaje zestawow sprzegiel Sachsa.
    3000 332 001 to od golfa, octavi, toledo i innych
    3000 426 001 to do vento i caddy 2 (i niczego wiecej).
    Oba samochody maja ten sam silnik, tak samo ulozony, taka sama skrzynie (ASD), srednice sprzegla 228mm, i 28 zebow.

Roznice pomiedzy zestawami znalazlem w katalogach sachsa.
    Wynika z tego, ze zestawy sprzegiel o powyzszych numerach sa takie same, a roznia sie samym dociskiem. Tarcza sprzeglowa i reszta jest taka sama, docisk inny.
    Wiec moze ktos przy okazji wytlumaczy czy da sie zalozyc docisk z zestawu sprzegla przeznaczonego do golfa w vento skoro tarcze sprzeglowe sa identyczne. Jesli kola zamachowe sa rowniez identyczne to juz nic z tego nie rozumiem
    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• capriman
      Ambiente
      • 2008
      • 199

Żeby nie zakłądać nowego tematu..
      Kupiłem nowy orginalny mieszek na lewarek skrzyni biegów-okazało się,że nie pasi-ma zbyt małą ramkę żeby go zahaczyć o osłonę plastikową-wydaje mi się,że sprzedawca mi wepchnął wersję przedliftową,ale może się mylę i te plastiki w których się zatrzaskuje ramki od mieszka występują w dwóch rozmiarach?Na starym mieszku miałem DE 1U0 711 120 B -a ten nowy z mniejszą ramką ma ten sam numer tylko bez "B"
      Z góry serdeczne dzięki!

[ Dodano: Pią 02 Wrz, 11 05:55 ]
      Żeby nie zakłądać nowego tematu..
      Kupiłem nowy orginalny mieszek na lewarek skrzyni biegów-okazało się,że nie pasi-ma zbyt małą ramkę żeby go zahaczyć o osłonę plastikową-wydaje mi się,że sprzedawca mi wepchnął wersję przedliftową,ale może się mylę i te plastiki w których się zatrzaskuje ramki od mieszka występują w dwóch rozmiarach?Na starym mieszku miałem DE 1U0 711 120 B -a ten nowy z mniejszą ramką ma ten sam numer tylko bez "B"
      Z góry serdeczne dzięki!

Komentarz

Pracuję...