jedynymi objawami był (jest) niedziałający regulator podświetlenia zegarów
A samo pokrętło tej regulacji w ASO sprawdzili (i okablowanie, które do niego idzie)?
Wymianę bordnetza opisywał kropeck - całość nie powinna przekroczyć 40 minut.
winni77, a ty masz auto na gwarancji? Jeśli tak, to czy tylko mi się wydaje, że ASO potrzebuje dla kogoś "znajomego" nowy sterownik Centralnej Elektryki :diabelski_usmiech . U ciebie wymienią pewnie "kręciołka" od podświetlenia, a CE pójdzie "bokiem"...
Zamieszczone przez rrysio
...
Wymianę bordnetza opisywał kropeck - całość nie powinna przekroczyć 40 minut.
Tyle to wyjdzie jak robisz samemu. W ASO harmonogram przewiduje na to pewnie ze 4 godziny pracy elektryka...
kowal 2002, mam na gwarancji, ale bokiem to raczej nic nie pójdzie, bo nie mają tego sterownika i musieliby ściągnąć (do 10 dni czekania), a ja w niedziele wracam do UK, więc załatwię to już tam...
[ Dodano: Sro 15 Wrz, 10 15:39 ]
Zamieszczone przez rrysio
A samo pokrętło tej regulacji w ASO sprawdzili (i okablowanie, które do niego idzie)?
Nie wiem. Auta niestety nie widziałem jak w nim grzebali, a trwało to ponad 2h :shock:
10 dni czekania?? http://allegro.pl/listing.php/search...ing=1K0937087D (ten jest standardowo we wszystkich Octavia FL, conajmniej Ambiente - Enriquez jest po ostatnich swapach specjalistą od tematu tego sterownika w FL, więc można u niego zasięgnąć dodatkowych informacji).
Tu jest napisane, że to sterownik komfortu, ale to po prostu goście się nie znają.
zdziwiłbyś się z czego korzysta ASO...
Ten 087D pasuje do Ambiente - taki jest np. u Andysa i taki sam znalazłem w Elegance. Uwaga! nie pasuje do Minta.
Kurcze, żebyś był gdzieś bliżej, to bym Ci go podmienił.
Dzięki za chęci, jak będziesz gdzieś na trasie Gdańsk-Szczecin w niedzielę to by się udało
[ Dodano: Sro 15 Wrz, 10 21:22 ]
Zamieszczone przez kropeck
Chociaż również jestem za tym, że to problem z 'potencjometrem', a nie sterownikiem!!
No i nie Ty pierwszy tak twierdzisz :cry: zobaczymy co w UK wymodzą...
[ Dodano: 2010-09-24, 15:56 ]
No i w Anglii nastąpił ciąg dalszy historii... i ty w sumie pytanie do tych coś się znają. Zostawiłem auto w ASO w UK i właśnie dostałem telefon, że mają problem z komunikacją z moim autem (coś tam jest off-line) i nie mają pewności czy problem leży po ich stronie czy po stronie VW/Skoda (problem z połączeniem do ich bazy). Czy ktoś może mi to rozjaśnić plis bo trochę zaczyna mi ciśnienie skakać :evil:
Nie no niby ten potencjometr mi w ogóle nie przeszkadza (mam ustawione na maxa i w nocy mi nie przeszkadzało), ale fakt, że coś jest spie...
A tak z innej beczki to oni też nie za wiele wiedzą się okazuje. Niestety za cholerę nie chcieli skumać, że można skorygować średnie spalanie na komputerze... no ale udało (skumać) się, o czym poinformowali mnie radosnym telefonem :lol:
Aha a najlepsze było, bo pytają się czy coś było modzone w aucie, bo jak przekręcają kluczyk, to się halogeny świecą... padłem :lol:
[ Dodano: Sob 09 Paź, 10 13:08 ]
No i potencjometr wymieniony i... nadal nie działa :twisted:
[ Dodano: Pią 12 Lis, 10 08:04 ]
Kolejnym etapem (po dwutygodniowym oczekiwaniu) bylo dalsze sprawdzenie co nie halo. Więc wymienili ECU cokolwiek to nie jest bo tych ECU to chyba z 5 jest (jak dostane fakturę to będę wiedział). Regulacja podświetlenia zaczęła działać nawet mały problem z alarmem zniknął, którego nie potrafili naprawić ani w PL ani w UK ale spier*** dwie inne rzeczy - tylne przeciwmgielne wróciło na złą stronę, ale to może i dobrze, bo może uda się aktywować obydwa (thx Enriquez), no i jakieś dziwadło - jak włączam postojówki, to wraz z nimi świecą się dzienne wtf? Dodatkowo postojówki zarżą się ciemno-żółto. No i zniknęła opcja włączenia/wyłączenia dziennych w maxidocie. Dziś jadę z reklamacją, zobaczymy co zdjelajQualifying Items :lol:
Komentarz