We wtorek niestety wyjeżdżam w delegacje na 2.5 tygodnia, niemniej jednak jak wrócę to muszę się udać do ASO - PEHAMOT Szczecin - komputer mi sie kasuje po 19h59min. i zadam im pytanie o różnice w tych nastawnikach oraz o opisanych przez forumowiczów przypadkach ... itd. Ciekaw jestem co uda mi się wskórać.
[O1] ABS
Zwiń
X
-
[O1] ABS
Nasz kochany Antiblockiersystem, problem wyglada tak, po zamontowaniu nowej instalacji gazowej padł ABS, na samym poczatku pierwsza mysl któryś z czujników padł, ale okazało sie na VAG-u 'Brak sygnału od pompy ABS, pompa nie odpowiada'
I teraz tak, zabieram sie za to bo brak ABS-u, przekonałem sie o tym na własnym portfelu, nie stłuczka tylko zhamowane opony :roll: i dla własnego i innego bezpieczeństwa trzeba zrobic.
A wiec pomóżcie mi chłopaki od czego mam zacząć szukać ? Zauważyłem ze w 'puszce' bezpieczników w tym nad akumulatorem wypalony jest jak sie nie myle 3 bezpiecznik od lewej strony patrzać na silnik. Czy bedzie miało to jakiekolwiek powiązanie?
Pompa ABS-u znajduje sie za obudowa filtra powietrza ?
Pozdrawiam Green
-
-
Zamieszczone przez GreenArrowCzy bedzie miało to jakiekolwiek powiązanie?
Zamieszczone przez GreenArrowpo zamontowaniu nowej instalacji gazowej padł ABS
jak odbierałeś auto po montażu to ABS już był niesprawny?
jeśli tak to może tylko wtyczkę od od centralki wypięli i nie dokładnie złożyli
sprawdź najpierw bezpieczniki i czy wtyczka jest prawidłowo wpięta w gniazdo "komputerka" ABS oraz czy nie masz uszkodzonej wiązki elektrycznej zakończonej w/w wtyczką5,5l/100
Komentarz
-
Komentarz