Check Engine
Zwiń
X
-
Szykuj się na termostat, 300 zł trza dać za oryginał. Wymienia się całość!! Obudowa nie mylić z wkładem, termostat.
-
No to Cię rozczaruje. Błędu nie będzie tylko z oryginalnym sterownikiem - L. Co do reszty błędów to w tym silniku często padały termostaty. Temat jest też na forum. A reszta to błąd mieszanki, czyli albo sonda albo inne rzeczy mające wpływ na spalanie. Musisz eliminować droga prób i błędów.
Łatwiej Ci będzie znaleźć tematy po błędach kodów z vcds. Ty chyba zczytywales programem od Delphi ?.Ostatnio edytowany przez shanzi; 42521.
Zostaw komentarz:
-
Hej, zgadza się wsadziłem z końcówką K albo G już nie pamiętam. Z L był problem z dostępnością albo chore ceny. Generalnie z samochodem nic się nie dzieje. Przygotowuje na sprzedaż uli chce pozbyć się błędu który wyskoczył pół roku albo lepiej od wymiany sterownika klimy.Zamieszczone przez shanzi Zobacz wpis1) Uzupełnij profil, będzie łatwiej Ci pomóc. Rozumem że silnik BFQ, więc sterownik klimy z końcówką L, wymieniłeś sterownik na taki sam ? Jeśli nie to pierwszy błąd może być z nim związany.
Opisz jakieś objawy co się dzieje ogólnie z samochodem bo tak to można wróżyć jak Ci doradzić.
Serwisówka do twojego silnika :
Poczytaj , może trochę Ci się rozjaśni sytuacja.
Zostaw komentarz:
-
1) Uzupełnij profil, będzie łatwiej Ci pomóc. Rozumem że silnik BFQ, więc sterownik klimy z końcówką L, wymieniłeś sterownik na taki sam ? Jeśli nie to pierwszy błąd może być z nim związany.
Opisz jakieś objawy co się dzieje ogólnie z samochodem bo tak to można wróżyć jak Ci doradzić.
Serwisówka do twojego silnika :
Poczytaj , może trochę Ci się rozjaśni sytuacja.Ostatnio edytowany przez shanzi; 42521.
Zostaw komentarz:
-
Check Engine
Część,
Od jakiegoś czasu pali mi się check, w zeszle lato wymieniałem sterownik klimatyzacji ( niestety nie do silnika BFQ tylko coś od Polowki)
Po drodze oberwał mi się środkowy tłumik z którym jeździłem jakiś czas. Myślałem że check jest związany z sonda lambda albo coś z układem wydechowym.
Podłączyłem pod kompa zrobiłem zdjęcie błędów, wykasowałem i znowu zapalił się check ale tylko z 2 takimi samymi błędami.
Mechanior obstawia albo ten nieszczęsny sterownik klimy(jeździłem wcześniej parę Miechów bez check-a) albo termostat.
Poradzicie coś, nie chce na ślepo wymieniać gratów.
Tagi: Brak
Zostaw komentarz: