czy mozna sie jakos jeszcze dopisac do programu?
[O2] Awaria wspomagania
Zwiń
X
-
[O2] Awaria wspomagania
Szybkie proste są dla szybkich samochodów, szybkie zakręty są dla szybkich kierowców.
SPONSORED BY http://www.detergens.pl USŁUGI PORZĄDKOWE
SPONSORED BY http://www.hydrotransfer.pl Hydrografika Warszawa
Mistrz klasy Profi Plus Street OPP WST 2008Tagi: Brak
-
-
[O2] Awaria wspomagania
Witam wiem ze jest sporo tematów na temat kontrolki od wspomagania oraz o samym wspomaganiu ale nie znalzełem odpowiedzi na moj problem .
Zapaliła mi sie kontrolka wspomagania najpierw na kolor pomaranczowy potem na kolor czerwony i pali sie cały czas na przemian ,wydaje mi sie ze ciezej chodzi kiera ,poradzcie od czego zaczac moze ktos w wawie podpioł by mi vaga bo dopiero ją kupiłem i nie mam kasy teraz na serwis jezdzić ,czy to moze byc cos powaznego (czujnik ,aku) ,samochód mam pare dni i juz zaczoł mi psikusy robić Pozdrawiam i z góry dziekuje za rady .
-
-
Zamieszczone przez abstinentmożesz spróbować, często tak jest, że po odłączeniu aku świeci się na pomarańczowo, wystarczy skręcić kierownice na maxa w obie strony, i po przejechaniu się kawałek kontrolka gaśnie sama. Chodzi żeby komp zapamiętał skrajne położenie kierownicy czy coś takiego
-przetarty kabel pod kierą (ten z pierścieniem ślizgowym)
-ten nieszczęsny czujnik skrętu kołasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentpo przejechaniu się kawałek
a Ty nie masz auta na gwarancji?Jacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jago7270Zamieszczone przez abstinentpo przejechaniu się kawałek
a Ty nie masz auta na gwarancji?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
autko jest z 2006 roku .Podłaczyłem dzis vaga tzn kumpel miał i okazało sie czujnik G 85 i teraz zastanawiam sie czy wymieniać czujnik i jaki model tego czujnika ewentualnie może ta taśma sie przetarła hmmm (czy ten czujnik jest pod kierą?)
P.s zrobiłem reset kompa tzn aku odłaczyłem na jakąs godzinke i nic sie nie zmieniło nadal ten bład adaptacji nie robiłem ,mam nadzieje ze to nie magiel sie rozsypał aha wspomagania nie ma wcale,
Jeszcze jedno skojarzyłem sytuacje ze jak jeszcze wszystko było dobrze to przekreciłem kierą na wyłaczonym silniku około 1 obrót i po tym mi sie to zaczeło dziać moze to jest przyczyna a moze to tylko moja głupia teria , juz sam nie wiem może jakas adaptacja ale nie mam pojecia jak to zrobić zielony w tym jestem , moze do aso z tym jechać Pomocy please
Komentarz
-
-
Black.Jack, czujnik może być albo w kolumnie kierownicy, albo w przekładni na dolę ( zależy to od sterownika pod kierą ). Jak jest w kolumnie kierownicy to jest podpięty bezpośrednio do modułu sterującego ( bez żadnych "taśm" ).
A pamiętasz jaki to był błąd ( numer z VAG-a )?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
01312 - Powertrain Data Bus: Faulty
Possible Symptoms
Malfunction Indicator Light (MIL) ON
Possible Causes
Databus Wiring and/or Connector(s) faulty
Possible Solutions
Check Databus Wiring and/or Connector(s)
Sprawdzić okablowanie pod kierownicą - osobiście uważam (jeśli dobrze zrozumiałem, że to auto kupiłeś używane od kogoś), że ktoś dorzucał kierownicę multifunkcyjną. Przed sprzedażą ściągnął ją i podmienił też sterownik. Coś źle podpiął i tak się albo coś przetarło, albo odłączyło.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Słuchajcie byłem dzis u Diagtroników na analize tego wszystkieo i Wyskoczył im bład komunikacji sterownika nr 1309 po sprawdzeniu czy sygnały dochodza do maglownicy okazało sie ze sygnały do magla dochodza a magiel martwy . Powiedzieli ze trzeba nowy kupować a to juz spory wydatek jestem ma ktos pomysł na to co robic co jeszcze sprawdzic
P,s u nich nie wyskoczył bład 01312 ani nie wyskoczyło nic o G 85
Nie ma kierownicy multifunkcyjnej i nic nikt nie dokładał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black.Jacktrzeba było wymienic silnik w maglownicy
dostałes sam silnik czy cała maglownicę wymieniałeś?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz