Instalacja Sterownika Zamka Centralnego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Użytkownik
    Classic
    • 2011
    • 2

DOT - homologacja na rynek amerykanski

MÓWIŁEM JUŻ JAK DATĘ ODCZYTAĆ - tak jak dla opon, podałem link...

XXYY - XX tydzień, YY rok

np. 4205
    42. tydzień 2005r.
  • KrzysiekL
    Classic
    • 2010
    • 3

Panie i Panowie:

Dokonałem zakupu sterownika zamka centralnego Carprotect bx50s. Chciałem w jaki sposób podłączyć ten zamek centralny ? Proszę o informacje gdzie i jakich kolorów przewodów szukać i jakimi sygnałami sterować zamek ?

Komentarz

• harnas132
      Classic
      • 2010
      • 3

KrzysiekL, daj znać jak podłączysz sterownik

Komentarz

• alfee
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2583

KrzysiekL, W sumie, to mógłbym Ci to podłączyć, ale mamy troszku do siebie daleko. Trzeba tylko odnaleźć w wiązce przewody sterujące zamykaniem i otwieraniem zamka. To prosta robota jest.
        Alfee
        Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
        Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Mickul
          RS
          • 2010
          • 2847

Przydałoby się powiedzieć ze zdjęciami co i jak - z pewnością wielu osobom by się przydało.

Komentarz

• alfee
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2583

Mickul, jakby KrzysiekL, przyjechał do mnie na montaż, to na pewno fotorelacja będzie :kciukgora
            Alfee
            Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
            Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Krzycho-63
              Rider
              • 2007
              • 628
              • Superb II (3T4)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez KrzysiekL
              Proszę o informacje gdzie i jakich kolorów przewodów szukać i jakimi sygnałami sterować zamek ?

Ewentualnie zapraszam do mnie.
              Skoda Superb II Ambition
              2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• hekatek
                Classic
                • 2009
                • 1

Witam,
                Podepną się do tematu, kupiłem sobie centralkę BX50S i po przeczytaniu kilkunastu postów wiem ze przewód biały i biało-czarny jest od otwórz-zamknij i ma być podpięty w kostkę k. drzwi w kolory żółto-czarny i żółto-biały kolor.

2 niebieskie przewody z bezpiecznikami i dioda przed bezp. maja być od kierunków i wpina się je w kolory czarno-biały i czarno-zielony.

Czerwony to +12V a czarny Masa, Różowy domykanie szyb lecz mam na korbkę wiec nie podepnę a ostatni żółty od bagażnika lecz mam na przycisk z wew kabiny wiec też nie będę podpinał.

Pytanie moje co zrobić z 4 przewodami które sa na samym początku kostki Tzn pomarańczowy, żółty, pomarańczowo-czarny, i żółto-czarny(są też w tym zestawi początkowych kabli przewody biały i biało-czarny, lecz one sa od otwierania i zamykania)
                Co zrobić z przewodami wyżej wymienionymi, połączyć je razem czy zaizolować i zostawić

Moje auto to octavia z 2001r SDI, szyby na korbkę, moduł pod kierownicą.
                Byłbym wdzięczny za pomoc jak to ugryźć i czy piloty się programuje czy już są zaprog. pod centralkę?
                Schemat -> http://obrazki.elektroda.net/51_1277486439.jpg

Zapomniałem dodać ze skoda posiada centralny zamek lecz jedynie z kluczyka.

Komentarz

Pracuję...