[O1]dziwny problem z obrotami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin914.94
    Classic
    • 2011
    • 6

piramida, Optymalnie jak optymalne.

Pod GT22 musisz pisac program, pod taka od 170KM wsadzasz i jezdzisz nawet seria turbina, ktora nie zacznie wyc, produkowac notlaufow itd .
  • giboon1989
    Classic
    • 2010
    • 31

witam mam dziwny problem z obrotami jest to silnik 1,6 102 km(chyba) wersja ambiente,
    a wiec w vag'u wywala blad zaworu egr i czasem sporadycznie brak zaplony na 4 cylindrze, przy zmianie biegow obroty wzrastaja o 1000 w gore (strasznie to drazni) silnik jest jakby mulasty , na wolnych obrotach slychac jakby ciche strzaly w wydech, na wolnych obrotach podczas dodawania gazu obroty wzrastaja do 1800 po czym trzymajac pedal gazu w miejscu obroty nagle powoli wzrastaja do 4000 :shock:
    co moze byc przyczyna tego stanu rzeczy
    pozdrawiam

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

Re: [O1]dziwny problem z obrotami

Zamieszczone przez giboon1989
      witam mam dziwny problem z obrotami jest to silnik 1,6 102 km(chyba) wersja ambiente,
      a wiec w vag'u wywala blad zaworu egr i czasem sporadycznie brak zaplony na 4 cylindrze, przy zmianie biegow obroty wzrastaja o 1000 w gore (strasznie to drazni) silnik jest jakby mulasty , na wolnych obrotach slychac jakby ciche strzaly w wydech, na wolnych obrotach podczas dodawania gazu obroty wzrastaja do 1800 po czym trzymajac pedal gazu w miejscu obroty nagle powoli wzrastaja do 4000 :shock:
      co moze byc przyczyna tego stanu rzeczy
      pozdrawiam
      Coś podobnego dopadło mnie wczoraj raptownie obroty wzrosły wyłączyłem silnik. Kilka prób ponownego uruchomienia bez skutku. Po chwili przerwy udało się odpalić i jak na chwilę obecną spokój. Jednak nie daję za wygraną i jutromuszę to sprawdzić czy jakieś błędy będą?
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• giboon1989
        Classic
        • 2010
        • 31

czy walniety EGR moze byc przyczyna takich anomalii ? W renowce mialem tak ze mulilo silnik ale nie zeby tak szalal silnik

Komentarz

Pracuję...