[Inne] urwana łapa skrzyni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirkola65
    Classic
    • 2011
    • 2

Ja podczas zimy jak sa mrozy to odłączam oct bo kiedyś mi w golfie zamarzł i wywaliło mi olej przez uszczelkę głowicy , tak więc ja już dmucham na zimne.A co do budowy puchy to zabardzo nie ma znaczenia bo maż w rurce moze też zamarząć i będzie ten sam efekt , czyli wywali olej przez najsłabsze miejsce w silniku (najczęściej bagnetem lub korkiem ale może też w innym miejscu).
  • monika2238
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam wszystkich chciałabym zasięgnąć waszej rady na temat urwanej "łapy" skrzyni otóż przy wymianie sprzęgła okazało się że "łapa" sskrzyni jest przyspawana oraz została stwierdzona wymiana skrzyni. Kupując auto wiedziałam że było puknięte w prawy bok centralnie tak jakby w koło. Nie wiem czy mam uciekać z autem czy dalej jeździć? jakie jest Wasze zdanie?

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

jezeli sie to trzyma to mozesz dalej jezdzic jak sie rozleci to pewnie z 2,5k trzebedzie wyłozyc na skrzynie zalezy jeszcze jaka masz
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• monika2238
        Classic
        • 2010
        • 4

Manual ale rozlecieć się raczej nie rozleci. Rozumiem że auto musiało być mocno uderzone w to koło że aż się ta łapa urwała? Auto ogólnie jest w b. dobrym stanie ale to jakoś mnie nie pokoi.

Komentarz

• S3 CHRIS
          Elegance
          • 2006
          • 979
          • Octavia I (1U2)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

no tak albo mocno albo dostało w skrzynie(półoske)
          ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

Pracuję...