Zamieszczone przez piramida
Czujnik temperatury gdzie i jaki ?
Zwiń
X
-
Czujnik temperatury gdzie i jaki ?
Witam podpialem się pod komputer z uwagi na wariacje z
odpalanie i nie mylilem się pokazało mi walniety czujnik od temperatury chyba przy silniku to gdzieś jest ale jestem laikiem wiec proszę was o pomoc ponoć wymiana to żaden problem spróbuje sam ale i tak proszę o info bo są ich trzy ponoć rodzaje ja mam octavke 55kw 1,6 benzyna z 2001 silnik AEE Proszę o jakiś szkic gdzie to dranstwo siedzi i o numer części
dziękuje
[ Dodano: Pią 24 Wrz, 10 14:30 ]
Bardzo proszę o odpowiedz czy d radę go s wymienić?
Zakrecili mnie w sklepie wymyslajac niestworzone historie o kosztach rzędu 890 PLN usiadlem sobie
-
-
Ogólne możesz go sam wymienić, ale będzie ciężko. Jest słaby dostęp i trzeba to zrobić szybko, aby nie utracić dużo płynu chłodniczego. Sam czujnik jest zamontowany na wcisk i posiada gumowy oring, żeby go wyjąć trzeba wysunąć w dół platikową zawleczkę w kształcie "U" i szybciutko wsadzać nowy
Rodzaje czujników:
059 919 501A - zielona wtyczka zaokrąglona
078 919 501C - czarna wtyczka zaokrąglona
nr nie znam - kwadratowa wtyczka
Ogólnie temat znany i poruszany na forum. Jak użyjesz opcji "szukaj" napewno coś znajdziesz
Kilka linków na szybko znalezionych z wymianą czujnika w dieslu
How to replace the coolant temperature sensor for ECU/dash on a BEW: *** I had a CEL light that was intermittent and the idle would vary from 900 to 1100 rpm. Talked with B2P and we used his VAG-COM to check the fault code. The fault code P0118 was found. The dash temperature was 90C and...
Koszt nowego czujnika w ASO to ok 80 zł
Miłej zabawy
Komentarz
-
Komentarz