Moja octavia zaczęła jakis czas temu klepec jak diesel. Jakie podjąć kroki ,czym to może być spowodowane?
Klepie jak diesel Octavia 1.6mpi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DamianC Zobacz wpisTak, mam LPG.
Komentarz
-
-
Gość
Jak po zapaleniu klepie i nie przestaje po chwili to obstawialbym hydraulike, kolega dobrze pyta czy olej w normie tym bardziej że 1.6 mpi są olejozerne bo piersciwniw stają
Komentarz
-
Zamieszczone przez MixerGDA Zobacz wpisJak po zapaleniu klepie i nie przestaje po chwili to obstawialbym hydraulike, kolega dobrze pyta czy olej w normie tym bardziej że 1.6 mpi są olejozerne bo piersciwniw stają
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Czerwonawy nalot to płyn chłodzący "Paraflu" marki fiat(bardzo dobry i drogi,mam dostęp po taniości))ten płyn ma takie właściwości ze wytrąca się proszek i stad zabarwienia.Jakiegoś wycieku specjalnie nie ma, wiadomo ze zawsze coś spod opasek ucieknie.Jeśli chodzi o trójnik z ocynku to tak, wsadziłem je bo mam dość tych plastikowych szmelców za 5-10pln.To trójnik 1/4 razem z wkręconymi króćcami pod wężyki. Króćce z mosiądzu-także przeżyją mnie i to auto.Skoda na benzynie klepie tak samo bo słyszę zanim przełączy się na LPG.Duzo zabawy ze sprawdzeniem i ewentualna wymiana tego kolektora? Ktoś da jakieś foty lub instrukcję?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DamianC Zobacz wpisDuzo zabawy ze sprawdzeniem i ewentualna wymiana tego kolektora? Ktoś da jakieś foty lub instrukcję?
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
Komentarz