Zamieszczone przez Andja
[Inne] 1.6 TDI CR spalanie
Zwiń
X
-
[Inne] 1.6 TDI CR spalanie
Witam.
Pytanie dotyczy użytkowników O2 :] gdyż wiem że tam są montowane te silniki
Więc tak mam zbiornik 52 l (45l bez rezerwy 7 l to rezerwa.)
Auto właśnie dotukło 600km więc prawie nówka.
A spalanie wyszło mi 10L po mieście !! 460km zrobionych zatankowałem 45l
a nie przekraczam często 2 tys obrotów jeżdżę spokojnie !!
wrzucam 5 przy 70km/h gdy rano odpalam od razu ruszam i jadę maks do 1500-1700obr/min
dokąd się nie nagrzeje
robię trasę 25km w jedną stronę po mieście
co mogę robić nie tak jak trzeba już nie wiem nurtuje mnie to
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.Skoda Fabia II Combi FL
CAYC 1.6 TDI CR 105KM&250NM
-
-
Zamieszczone przez Pietrass23spoko a co ze spalaniem czy to wtedy coś pomoże :P raczej chyba nie :P
[ Dodano: Pon 27 Wrz, 10 07:57 ]
w każdym razie taki wynik z jednego baku jeszcze niewiele mówi.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez Pietrass23powiem tak jest to mój pierwszy TDI
zobacz sobie spokojnie co dalej, a przy okazji sprawdź, czy się któreś koło nie grzejesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Re: 1.6 TDI CR spalanie
Zamieszczone przez Pietrass23A spalanie wyszło mi 10L po mieście !! 460km zrobionych zatankowałem 45l
a nie przekraczam często 2 tys obrotów jeżdżę spokojnie !!
Wyjedź gdzieś na trasę i zobacz jak tam będzie palił
Może musi się dotrzeć wszystko :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Pietrass23, mam ten sam motor, przelatane 3,5 tyś/km (mam 3 tydzien go) i spalanie liczyłem od poczatku i wg komputera , a przedewszystkim tankowan dokladnie , i ku mojemu zdziwieniu wsumie pokrywa sie wartosc komputera z rzeczywista, po miescie pali mi 5,5 litra od poczatku, nie przekraczajac 80km/h a w trasie powyżej 120 do 140km spalanie 5.8 L , poniżej 110km spalanie 5 L w trasie.
ps: nie mowie o chwilowym spalaniu, bo w trasie chwilowe na tempomacie przy 110km bez górek itd to 3,1L
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydI sądziłeś, że ile Ci będzie palił "po mieście" ?
Pietrass23, przegoń auto po trasie i kontroluj poziom oleju w silniku. I zacznij jeździć trochę bardziej dynamiczniej. Moje 1.9TDI po Krakowie nie przekracza 6.5l poza godzinami szczytu.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Moje 1.9TDI pali w mieście 10l i nie ma siły, więc chłopaka nie stresujcie. :P
Ale zacznij krecic troszke ten silnik, bo zabijesz sprzegło.
Co do techniki to jest ważna, nie da się ukryć, ja wolę mieć wypełniony powietrzem dolot.
Inny słowy dużo spalin ;P Tak przy kapeluszniczej jeżdzie to pali mniej... ale w korkach nie ma siły, jeszcze przy klimie.BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pietrass23gdy rano odpalam od razu ruszam i jadę maks do 1500-1700obr/min
Spokojnie mozesz krecic do 2,2tys i nic mu nie bedzie. Spalanie spadnie, ryzyko zapieczenia VNT, i dla dwumasy i ukladu korbowego bedzie odetchniecie.
Na dotarciu na pewno bedzie troszke wiecej spalal.
Ale to jest 1.6 i w reklamowce mowia, ze 5l lyka :lol: :P :wink:VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Ale problem, pierwszy zbiornik. Przejezdzij ich 10 to zobaczysz co sie dzieje, to nowe auto przeciez.
Ja zrobilem 80km tym 1.6TDI. Po miescie z wlaczona na max klima i jadac pewna trase spalil mi wg kompa 11l, gdzie 2.0TDI pokazywal 14l. W trasie lecac z prawa noga wyprostowana po przejechaniu 18km mojego odcinka testowego bylo 8l, potem wrocilem spokojnie ta sama trasa i bylo cos okolo 5,5l z tych 36km. :diabelski_usmiech A wiec moze palic naprawde malo w trasie.
Przy dystansie 25km, jak to nie jest non stop w korkach 10l to za duzo.
P.S. Do wyznawcow silnikow TSI, szukam chetnego sprawdzimy te 5l przy mojej jezdzie po katowickiej :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Powiem tak rano jak jadę :] przed 5 do pracy to w korkach nie stoję wrzucam 5 80-90km/h i staje sporadycznie na światłach :]
wracam po południu koło 18 do domu to od czasu do czasu staje w korku ale to jakieś maks 10 min :] poruszania się żółwim tempem :/
Zresztą zobaczę teraz będę troszkę inaczej jeździł więc sprawdzę spalanie :]
Ale czy nie umiejętne jeżdżenie może prowadzić do 10l :/Skoda Fabia II Combi FL
Komentarz
-
-
Ja bym powiedział, że niech się silnik dotrze to troche zmaleje.
U mnie nie zmalało po dotarciu, bo zacząłem jeżdzic dynamicznie.
A jeżdzisz z klimą czy bez? U mnie to 1l różnicy w spalaniu.BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
gdyż wiem że tam są montowane te silniki
Co do spalania to poczekaj jeszcze, u mnie na dotarciu samochód palił jakis literek wiecej + klima kolejny. Na 3 baku spalanie spadło. Wydawać by sie moglo ze 10 l to sporo, ale jak się wszystko ułoży to spalanie spadnie.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Chociaz z drugiej strony jak po Lodzi codziennie przejechac od Paderewskiego i okolic w strone Matki Polski i spowrotem to i 20l mozna spalic. 3km pokonuje sie w 30minut przeciez :twisted:
Zamieszczone przez phrixAle w jakim aucie jest ten motor zamontowany w O2 ??
1.6 TDI CR CAYCSkoda Fabia II Combi FL
Komentarz
-
Komentarz