problem z alarmem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomtru
    Classic
    • 2010
    • 13

problem z alarmem

macherstudio, kolejny mod in plus :!:
    Tomek

• adik85
    Classic
    • 2009
    • 18

problem z alarmem

Witam
    Mam taki oto problem. Mam awarie pilota alarmu (niestety rozebrałem i dioda była ułamana czyli raczej nie do naprawienia). Niestety potrzebuje pilnie auto. i chciałem wyłączy alarm i jutro nim jechać bez alarmu. Czy to w ogole możliwe? Rozbroiłem alarm specjalnym kluczykiem i przestał wyć. Jak wyciągam któryś tam bezpiecznik to nawet udaje sie zapalić auto. Tylko mam problem bo dalej mrugają migacze. CZy jest jakaś możliwość by odłączyć alarm by migacze nie mrugały ?

Komentarz

• lysy_00
      Drive
      • 2010
      • 45

Czy ten specjalny kluczyk to pod maską przekrecałeś taką syrenke?? Jeżeli tak to wyłączyłeś syrene. Co do alarmu to na przewodach zasilania do centralki z reguły montuje się bezpiecznik do centralki. Centralka może znajdować się wszędzie najprawdopodobniej pod deską rozdzielczą i przeważnie niedaleko bezpieczników Jest jeszcze jeden problem. Jak każdy alarm ma prawdopodobnie tzw. odcięcie zapłonu w stanie alarmu, czyli niemożliwe odpalenie jak jest uzbrojony. Co do diody to najprościej zobaczyć w instrukcji alarmu czy internet nazwa alarmu i szukać na jaką długość fali jest dioda i kupić (pare groszy) i zalutować

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

adik85, masz na myśli diodę LED czy jakąś inną diodę w pilocie ? Masz pilota na radio czy na podczerwień...
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...