[O1 '99] Chrobotanie na kierownicy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alx
    Drive
    • 2011
    • 51

zatrzymał się ? miał bata? znasz jakieś szczegóły?

można jakoś sprawdzić z jakiej miejscowości pochodzą ( mają w podpisie) ludziska? może bym coś ruszył towarzystwo
  • fryta1979
    Ambiente
    • 2010
    • 188

Kochani

takie zapytanie mam. Od pewnego czasu gdy stoję na jałowym biegu słyszę dziwne jakby byczenie, chrobotanie, jakby zgodne z klekotem silnika. Kiedy złapie kierownice i lekko ja przekręcę, tak żeby czuć opór kół, jakbym chciał skręcić koła chrobotanie znika. Co dziwne "osłuchiwałem" z zewnątrz i tam tego nie słychać.
    Ma ktoś blade pojecie co to może być. Może to jakaś znana usterka w naszych octaviach. Jak dla mnie brzmi to jakby coś się poluzowało i rezonowało razem z silnikiem.

Z góry dziękuje za pomoc.

Komentarz

• -shadow-
      Drive
      • 2009
      • 93

Sprawdź maskownice pod nogami kierowcy. Jest ona umieszczona poziomo do podłogi nad sprzęgłem, hamulcem i gazem. Miałem podobnie z tym że dziwny dźwięk pojawiał się jak skręcałem kołami w lewo (jak skręcałem w prawo to było ok).

Komentarz

• fryta1979
        Ambiente
        • 2010
        • 188

Sprawdziłem ... wszytsko jest OK nad "pedałami" nic nie jest luzne i nie rezonuje. Jakies inne pomysły?

Komentarz

• -shadow-
          Drive
          • 2009
          • 93

A jak kolega sprawdzał? Proponuję ściągnąć całkiem tą osłonę i wtedy zobaczyć. U mnie było tak że kolumna kierownicza dotykała "pianki wygłuszającej" na tej maskownicy.

Komentarz

Pracuję...