Octavia 2.0TDI 140KM spadek mocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tebi
    Classic
    • 2011
    • 1

lilo, Fakt ... przeoczylem posta
  • Michallo
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam wszystkich na forum. Od nie dawna jestem posiadaczem Octavi II Kombi z 2005r z silnikiem 2.0 TDI 140KM. Mam nastepujący problem. Autko zwija się idealnie.. do momentu gdy rozwinie 120-130km/h po czym nagle traci moc i się dalej nie rozpedza. Moc odzyskuje po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu. Komputer wykazał błąd "wartość graniczna cisnienia doładowania przekroczona" Od czego mam zacząć aby rozwiązać ten problem. Czekam na odpowiedź.

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Michallo,
      skontaktuj się z tą osobą : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29513 masz rzut beretem na pewno pomorze a co do reszty to poczytaj forum a w zasadzie użyj szukajki, nie ty pierwszy z takim problemem, wszystko jest dokładnie opisane.
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• toocool
        Rider
        • 2008
        • 303
        • Octavia IV combi (NX5)

Michallo, było z miliard razy. Poszukaj: zatarte kierownice, notlauf, etc.

Z doświadczenia proponuję przeczyszczenie turbo (albo samego mieszka) + regulacja sztangi, bo będzie się powtarzać cały czas.
        Jestem wdzięczny - wdzięczność i podziękowania w sieci - za co być wdzięcznym

Komentarz

• Michallo
          Classic
          • 2010
          • 3

Dzięki za ekspresowe odpowiedzi, ten kolega mieszka ode mnie jakieś 6 km hehe, jutro się z nim skontaktuje. Ależ ten świat mały. Pozdro.

[ Dodano: Sro 06 Paź, 10 21:36 ]
          Przeszukalem forum i problemy są opisywane dla silników 1.9 a ja mam 2.0 i tam jest inna turbina, nie ma zaworu N75 itd.. Czy ktoś miał podobny przypadek w wyżej opisywanym silniku?

Komentarz

• Arti23
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 892
            • Superb II combi (3T5)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Michallo, nie miał tylko ma właśnie moje autko stoi w warsztacie z wyjętą turbawką i dzisiaj mam mieć info czy wystarczy czyszczenie czy trzeba wymieniać
            Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

Pracuję...