lilo, Fakt ... przeoczylem posta
Octavia 2.0TDI 140KM spadek mocy
Zwiń
X
-
Octavia 2.0TDI 140KM spadek mocy
Witam wszystkich na forum. Od nie dawna jestem posiadaczem Octavi II Kombi z 2005r z silnikiem 2.0 TDI 140KM. Mam nastepujący problem. Autko zwija się idealnie.. do momentu gdy rozwinie 120-130km/h po czym nagle traci moc i się dalej nie rozpedza. Moc odzyskuje po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu. Komputer wykazał błąd "wartość graniczna cisnienia doładowania przekroczona" Od czego mam zacząć aby rozwiązać ten problem. Czekam na odpowiedź.
-
-
Michallo,
skontaktuj się z tą osobą : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29513 masz rzut beretem na pewno pomorze a co do reszty to poczytaj forum a w zasadzie użyj szukajki, nie ty pierwszy z takim problemem, wszystko jest dokładnie opisane.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Dzięki za ekspresowe odpowiedzi, ten kolega mieszka ode mnie jakieś 6 km hehe, jutro się z nim skontaktuje. Ależ ten świat mały. Pozdro.
[ Dodano: Sro 06 Paź, 10 21:36 ]
Przeszukalem forum i problemy są opisywane dla silników 1.9 a ja mam 2.0 i tam jest inna turbina, nie ma zaworu N75 itd.. Czy ktoś miał podobny przypadek w wyżej opisywanym silniku?
Komentarz
-
Komentarz