zobaczymy ogólnie teraz mam mętlik w głowie. okazje które mialem upatrzone poznikaly. te co teraz sa nie do konca jestem przekonany. znajomy w nast tyg jedzie do niemiec i belgii zobaczy co tam jest. powiedzialem żeby szukał octavii, yeti, exeo, altei. narazie spoko do pracy mam 2,5 km wiec fajnie dziś spacerkiem 25 min się szło brzucho spadnie :]
[Inne] Superb 2004 problemy z Xenonami
Zwiń
X
-
Gość
[Inne] Superb 2004 problemy z Xenonami
Witam Wszystkich,
od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem w Superbie z 2004 roku: podczas zapalania świateł xenonowych (oryginalnych) często jeden żarnik się nie zapala (lewy), a czasem oba się nie zapalają - sprawdzałem włącznik świateł jest ok., żarniki też są ok.
Czy ktoś miał taki problem i może podpowiedzieć co to za usterka i jak ją usunąć.
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź.
-
Ja tak mam z prawą, czasem odpala od razu, a czasem trzeba włączyć/wyłączyć światła kilka razy i dopiero odpala. Szczerze mówiąc to mam tak już dosyć długo, ale nie chciało mi się bawić w przekładanie bebechów lewo-prawo. Jak nie odpali to i tak wywala błąd żarówki więc pstryknę 2-3 razy przełącznikiem i tyle... Też podejrzewam, przetwornicę, ale sprawdzę to pewnie dopiero przy wymianie palników na nowe...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Gość
Witam,
stan na dziś:
cewki przy żarnikach zamienione stronami - nadal lewy xenon nie zawsze się włącza;
przetwornice zamienione stronami - nadal lewy xenon nie zawsze się włącza;
Komentarz
-
Gość
Andrev3, żarniki też sprawdzałem (zamieniałem). Wtyczki w leflektorach sprawdzone - nie zaśniedziałe.
Komentarz
-
monika2238, <===>Zamieszczone przez monika2238Miałem to samo u siebie
Komentarz
-
-
Gość
Andrev3, na Vagu nie wyrzuca błędów.
Rekin Chlebojad, palniki zamieniałem - to samo, włącznik w kabinie jest ok. zamieniałem z innej Skody.
Komentarz
Komentarz