Stuki w silniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekyoyoyo
    Classic
    • 2011
    • 5

Stuki w silniku

rkb, a gdzie w octavii znajdziesz 1.9 i 130 km z 5 biegami? bo takiej wersji nie było. W OI była z 6 biegami 130 km, a w OII jest 105 km z pięcioma gangami. Ja mam silnik o którym piszesz w SI (fakt, lepsze wyciszenie) i nie narzekam przy prędkości na hałas silnika, dopiero powyżej 150 jest ponad 3 tyś. obrotów, auto ma 5 biegów. Myśle że diesel mimo wszystko nadaje się bardziej na wyższe prędkości.
  • discard
    Classic
    • 2010
    • 21

Stuki w silniku

Witam. Podczas postoju na biegu jałowym słychać takie jakby klepanie gdzieś w okolicach między silnikiem a skrzynia biegów. Nie dzieje sie to ciągle ale coraz częściej. Gdy wcisne sprzegło klepanie cichnie.
    Z błędów wychodzi tylko wypadanie zapłonu na 4 cylindrze. Tutaj poruszałem ten temat http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40143
    Ale nie wiem czy to może mieć jakiś związek z tym klepaniem. Co może byc jego przyczyna??

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

witaj kolego .po twojm opisie jestem przekonany ze to łożysko na wałku sprzegłowym w skrzyni biegów .wymiana oleju w skrzyni biegów powinna to naprawic jest to czesta przypadłosc.o ile dobrze pamientam powinien isc tam olej 75w/90 gl5 około 2l .pozdro
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• rober71
        Classic
        • 2009
        • 16

to klepanie to wałek sprzegła nie łozysko
        rober

Komentarz

• discard
          Classic
          • 2010
          • 21

...czyli albo łożysko wałka albo wałek sprzęgła. Mozna z tym narazie jeżdzić??

Komentarz

• german81
            L&K
            • 2010
            • 1414
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AUQ 1.8 20VT 180 KM
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

kolego wymien tylko ten olej w skrzyni i odrazu przejdzie jak reka odjoł .oleju pewnie nigdy nie wymieniałes . jak chcesz to mozesz z tym jezdic
            diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

Pracuję...