czujnik poziomu oleju w octavia I 1.9 TDI COMBI 2006 r.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamel24
    Classic
    • 2012
    • 1

Zamieszczone przez opermon
    jak przyszedłem na plażę około 9-10 to już nie było miejsca żeby przejść plażą z wózkiem i kupą innych śmieci, a dopiero gdzieś usiąść.
    tak jest praktycznie wszędzie, jak się jedzie lipiec-sierpień
    dlatego ja jeżdzę w czerwcu i mam luz blues z nikim nie muszę sie bić o miejsce itp itd
  • zeo
    Classic
    • 2010
    • 6

WITAM SERDECZNIE!

Może ktoś spotkał się z problemem cieknącego czujnika poziomu oleju... w octavia I 1.9 TDI, COMBI 2006.

Problem polega na tym, że wymieniałem go 2 lata temu (w 2 letnim aucie). Teraz usterka się ponowiła.

To standard jak na skodę czy coś więcej, nad czym trzeba się pochylić... z góry dzięki za każdą podpowiedź!!!
    [center:8a88784750][/center:8a88784750]

Komentarz

• Space99
      Rider
      • 2008
      • 275
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tam nie ma na czym cieknąć bo kawał blachy z okrągłą uszczelką do misy. No chyba że dostał szczała albo porysowana jest powierzchnia styku uszczelki.
      to prędzej na korku kapie.
      pozdrawiam Marcin

Moja obecna Okta a poprzednia na ALH

Komentarz

• zeo
        Classic
        • 2010
        • 6

I w tym szkopuł, to sprawdzone (u mechanika), że cieknie gdzieś przez środek czujnika.

Zastanawia mnie tylko fakt, że to się powtórzyło po 2 latach. Myślałem, że to taka uroda Skody... Nisko zawieszona miska, ok. może i gdzieś dostała ale osłona pod silnikiem jest cała więc... nie mogła mocno oberwać.

Chyba, że po prostu miałem pecha do tych egzemplarzy czujników :-)

Komentarz

• Space99
          Rider
          • 2008
          • 275
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Osłona jak jest oryginalna to jest bardzo elastyczna. Ja ubiłem część misy to osłona praktycznie w ogóle nie ucierpiała. Pooglądaj dokładnie czujnik czy nie dostał bo jest w takim miejscu że ciężko ma wytrzymać uderzenie a zbudowany jest z nie zagrubego aluminium
          pozdrawiam Marcin

Moja obecna Okta a poprzednia na ALH

Komentarz

Pracuję...