Katalizator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lisek516
    Drive
    • 2010
    • 77

Katalizator

Ciekawe kiedy ci w W-wie przypomna sobie, ze sie wybory zblizaja.....
  • gregmartin
    Classic
    • 2009
    • 30

Katalizator

Witam serdecznie,
    mam taki problem-podczas pracy silnika na "luzie",jak i podczas dodawania "gazu"podczas jazdy,słychac dziwne dzwieki przypominające grzechotanie,brzęk.Wszystko wskazuje na to ze dzwięki te dochodzą z układu wydechowego.Byłem u trzech mechaników i kazdy z nich mi powiedział ze na 90% jest katalizator do wymiany.Pytanie moje brzmi czy ktos miał podobny problem i czy to faktycznie kataliztor czy moze cos innego-bo jak mam wydac na nowy 700zł a ta usterka bedzie nadal to będę niepcieszony :-).Prosze o podpowiedzi.Z góry dziękuje!!!
    PS:dodam ze układ wydechowy mam nowy-jakies dwa/trzy miesiące.
    Greg

Komentarz

• gobo
      Classic
      • 2009
      • 34

Jeśli układ masz nowy to może być kat ale wystarczy go zdjąć i sprawdzić ja maiłem tak w Fiucie i okazało się że to tłumik środkowy (250kkm miał nalatene i kat był w dobrym stanie)

Komentarz

• gregmartin
        Classic
        • 2009
        • 30

Z tym wydechem to wszyscy ci mechanicy u których byłem mówią ze jest ok,a tłumiki są nowe-niepokoi mnie tylko to ze nikt nie ma pewnosci ze to katalizator.A powiedzieli mi jeszcze ze jak ten obecny mi wyjmą i sie okaze ze to nie to,to raczej juz nie powinno sie go wkładac tylko nowy.
        Greg

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

z tym wyjmowaniem i wkładanie to bujda na resorach .a najprostrzy sposup sprawdzenia to wejsc pod auto i postukac piscia w kata jak cos w srodku dzwoni to znaczy ze sie rozsypał na kawałki.a pzatym jak kat sie rosypie to staci na mocy bo bedzie dławił wylot spalin
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• gregmartin
            Classic
            • 2009
            • 30

Dzieki za podpowiedzi.Ja mam cały czas niejasne przeczucie ze to nie kat.Jutro jade na kanał moze wreszcie ktos wypatrzy co i jak.
            Greg

Komentarz

Pracuję...