Przeplywomierz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JK1
    Classic
    • 2011
    • 9

Przeplywomierz

Zamieszczone przez vaz
    Zamieszczone przez leff
    za brak tapicerki (cennikowo 0 doplaty), pakietu dla palacych 3 (150 doplaty) dostalem za free alarm i blokade skrzyni
    ten alarm to oryginał czy dedykowany do Skody?

[ Dodano: Czw 24 Mar, 11 09:55 ]
    wersja na Niemcy nie ma relingów dachowych :idea:
    dokladany przez dealera
  • Bocian4748
    Classic
    • 2010
    • 36

Przeplywomierz

Witam. Poszla mi przeplywka,bynajmniej vag pokazal jego uszkodzenie! Auto nie przyspiesza. Moje pytanie jaki prawidlowo powinien byc??? Auto ma 110 km i oprocz tego ma podniesiona moc.Czy trzeba bedzie mu dodatkowo zmieniac parametry???

Komentarz

• bradley
      L&K
      • 2008
      • 1465

Na obudowie przeplywomierza sa numery w stylu Bosch 038 xxx xxx
      Taki kup jaki byl. Nic nie trzeba zmieniac jak masz program.
      VW Vento 1.9TDI 1Z ++
      Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
      Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• seba12a
        Ambiente
        • 2010
        • 142

nie kupuj nowego tylko przedmuchaj, przemyj wychuchaj i bedzie jak nowe. Testowane na alfie 159 i octavi
        Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• Bocian4748
          Classic
          • 2010
          • 36

seba12a, to znaczy w jaki sposob mam to zrobic??? w sumie to mam dwie przeplywki boscha i pierburga i obie sa zepsute!!! Z gory dziekuje za podpowiedz!

Komentarz

• DGW
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 2330

Zamieszczone przez seba12a
            nie kupuj nowego tylko przedmuchaj, przemyj wychuchaj i bedzie jak nowe. Testowane na alfie 159 i octavi
            i jakie wartości zaczęła pokazywać ????
            Zamieszczone przez Bocian4748
            seba12a, to znaczy w jaki sposob mam to zrobic???
            Wrzuć do pralki, później suszarki itd. a na pewno będzie działać tak samo jak przed praniem...
            ogólnie, leczenie syfa pudrem.
            Koszt nowej przepływki boscha to 265zł więc sam możesz stwierdzić czy warto
            NFPNorth-West
            2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
            WARSZTAT www.dsize.pl
            ->
            CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
            spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• seba12a
              Ambiente
              • 2010
              • 142

kupiłem benzynę ekstrakcyjną, pędzelek, wszystko wymyłem i przedmuchałem kompresorem. Efekty takie jak po odpięciu przepływomierza tylko, że spalanie normalne a nie wysokie jak bez przepływomierza.

Nie wymyślam, że to działa bo wiem z własnego doświadczenia, sprawdzone na 2 samochodach + kolega też tak naprawiał u siebie

już 10 miechów i nic się nie dzieje z przepływomierzem od tamtego czyszczenia

265zł drogą nie chodzi.
              Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• bradley
                L&K
                • 2008
                • 1465

Efekty takie jak po odpięciu przepływomierza tylko, że spalanie normalne a nie wysokie jak bez przepływomierza.
                No to super. Zamiast BXE trzeba bylo kupic SDI bo wlasnie tak sie jezdzi "jak po odpieciu" :lol:

Czyszczenie pomaga na dlugo, pozniej krotko i coraz krocej.
                Zawsze jest jeszcze sposob na diodke 1n4148 :diabelski_usmiech
                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Bocian4748
                  Classic
                  • 2010
                  • 36

No to dzieki wszystkim za pomoc.Sprobuje i potem opisze wynik na forum!!! :lol:

Komentarz

• seba12a
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 142

Zamieszczone przez bradley
                    Efekty takie jak po odpięciu przepływomierza tylko, że spalanie normalne a nie wysokie jak bez przepływomierza.
                    No to super. Zamiast BXE trzeba bylo kupic SDI bo wlasnie tak sie jezdzi "jak po odpieciu" :lol:

Czyszczenie pomaga na dlugo, pozniej krotko i coraz krocej.
                    o dziwo po odpięciu jeździł tak jak na sprawnym tylko spalanie mmiał 8-10 zamiast 6 silnik był akurat 1.9 TDI (90 KM) nie pamiętam oznaczeń

sry za czas

Komentarz

• DGW
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 2330

o dziwo po odpięciu jeździł tak jak na sprawnym tylko spalanie mmiał 8-10 zamiast 6 silnik był akurat 1.9 TDI (90 KM)
                      Znaczy że auto było nie sprawne. Może powinniście się przejechać takim w którym wszystko działa jak potrzeba...

Nie wymyślam, że to działa bo wiem z własnego doświadczenia, sprawdzone na 2 samochodach + kolega też tak naprawiał u siebie

już 10 miechów i nic się nie dzieje z przepływomierzem od tamtego czyszczenia
                      nie napisałem że wymyśliłeś tylko zadałem pytanie na które nie uzyskałem odpowiedzi więc powtórzę:
                      jakie wartości pokazuje przepływka? Najlepiej wrzuć log

To tak jak z wymianą mieszków przy turbinie. Niektórzy odkręcają stary, przykręcają nowy i już. Cieszą się że auto jedzie i że zaoszczędzili parę złotych za wymianę u kogoś kto ma o tym pojęcie. A co się dzieje z doładowaniem tego nikt nie wie i później płacz bo motorownia do wymiany :twisted:

Zamieszczone przez bradley
                      dokładnie, wtedy już nie jest SDI tylko może jeździć nawet jak jakiś AGR :wink: :lol:

[ Dodano: Sro 27 Paź, 10 23:40 ]
                      265zł drogą nie chodzi.
                      oczywiście że nie, tylko jak to się ma do np. zatartych kierownic w przyszłości :?:
                      NFPNorth-West
                      2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                      WARSZTAT www.dsize.pl
                      ->
                      CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                      spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Bocian4748
                        Classic
                        • 2010
                        • 36

Witam. Przeplywke wyczyscilem i nie ma poprawy.Malo tego podmienilem w pelni sprawna od kolegi taka sama i tez nie jest okey!!! Wiec co moze byc przyczna,ze po podlaczeniu skody do komputera pokazuje blad przeplywki???Dziekuje za pomoc!

Komentarz

• rumianko
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 160

dogrzeb sie do kabelków za przepływka, zaraz przy wtyczce pewnie będzie urwany 1 kabelek, często to się zdarza
                          chip-tuning edc-15/16/17 1,8Turbo - www.brk-tuning.pl
                          Hamownia obciążeniowa - Inowrocław
                          one quoter mile - 13,3 tdikiem.
                          promocja 1,9/2,0 tdi sprawdź na www.brk-tuning.pl

Komentarz

Pracuję...