będą
czuła octavia
Zwiń
X
-
czuła octavia
Witam mam octavie 1,6 z 1998 roku,moj problem polega na tym ze podczas deszczu gdy wjade z impetem w kaluze moje auto natychmiast gasnie,mam zalozona oryginalna oslone silnika co prawda bez boczkow,ale zawsze,auto nie chce za cholere odpalic,ale po 5-10 min odpala bez problemu ,dopuki znow nie wjade w kaluze.W zwiazku ze wilgotnych dni bedzie teraz sporo,moze ktos wie co jest tak czule,ze wylacza mi auto-czy to jest moze alternator,czy cos innego.pozdrawiam Rafal
-
-
Gość
po ciemku obejrzyc dokladnie przewody na odpalonym, czy iskry nie ma, podotykaj, mialem ten problem i ewidentnie kopalo na jednym kablu
Komentarz
-
dzieki za podpowiedzi,musze to wszystko sprawdzic,tyle tylko ze cewka,przewody,palec,kopulka,itd sa nowe,chyba ze maja jakas wade,ale cos ewidetnie sie zalewa,bo po 10 min,czyli lekkim przeschnieciu wszystko wraca do normy.Tak pomyslalem ze gdyby byla to wina przewodow,czy cewki to praca silnika nie bylaby ok,a tak nie jest,w suche dni i nawet gdy pada wszystko jest ok,tylko jak walne jakas spora kałuzke to jest lipa.pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz