Piasta czy Lozysko???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • minerek
    Classic
    • 2011
    • 5

Piasta czy Lozysko???

Zamieszczone przez pablokinah
    mnie po myśli chodzi elektrozawór z jednym wejściem dwoma wyjściami tak samo podłączamy pod stop i powinno działać jak N75 tylko nie potrzeba przekaźnika
    Jak znajdziesz taki co ma odpowiednio podłaczone podcisnenia i rozłacza je prawidłowo po podaniu napiecia to daj znac
  • Phocus
    Classic
    • 2010
    • 26

Piasta czy Lozysko???

Witam.
    Musze zmienic lozysko przod lewa strona. Lozysko to wymieniane bylo w salonie 15ttk temu. Octavia to moj trzeci samochod w zyciu i zawsze bylo to samo. jak ruszylem lozyska to koniec.... mozna nonstop wymieniac. Pytanie mam czy wymiana piasty z lozyskiem ( w miare dobrej firmy) przedluzy zywotnosc?
    Czytalem na forum ze 80% zalezy montazu. Wiec jesli wymienie kompletna piaste z wmontowanym lozyskiem powinno teoretycznie funkcjonowac dluzej niz 15-20tk....?!
    Z gory dzieki za pomoc...

Komentarz

• motor
      Classic
      • 2010
      • 12

Sukces=Montaż i jakość części..tez miałem przypadek wymiany trzykrotnej tego samego łożyska ale okazało się ,że część (partia) jest wadliwa w hutrowniach typu Intercars sprzedawane są przeróżne zamieniki....wiadomo,że ori to ori..
      Wybór należy do Ciebie zamiennik piasta+łożysko lub ori łożycho lub chinol łożycho.
      Ja kupiłem ori po 3 wymianach chinola najdroższego w carsie i jest OK.

Komentarz

• ahmed799
        RS
        • 2009
        • 6871
        • Ford

Dokładnie jak piszesz wszystko zależy od montażu. Jeżeli "pan Heniu" nie ma prasy tylko wybija łożysko np młotkiem to wiadomo, że nie zrobi tego dobrze. Firma tez ma tu wiele do powiedzenia chociaż wiadomo jak to jest można kupić tanie łożysko i wytrzyma więcej. Ogólnie jeżeli chcesz wydać troszkę wiecej PLN to możesz kupic razem z piastą. W moim przypadku wymieniłem same łożyska i już naśmigałem ok 50 kkm i jak na razie cisza.

филип
        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Phocus
          Classic
          • 2010
          • 26

Ja wymienilem to lozysko takze w salonie. Nie wkladalem nigdy chinszczyzny, ale kilkanascie tysiecy na lozysko to troche malo.... Nie wiem czy wszyscy mechanicy na jakich trafilem to partacze czy tez jest to tak skoplikowane lozysko idealnie zmienic????
          Wie ktos moze jak robia to w salonie skody? maja w ogole gotowa orginalnie wcisnieta piaste z lozyskiem czy robia to na miejscu sami???
          pzdr

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6871
            • Ford

Jak to jest w salonie to nie wiem. Mam swojego sprawdzonego mechanika i on robi mi wszystko w moim szkodniku. Łożysko kupowałem fabryczne w sklepie skody płaciłem za nie 94 zł + 50 wymiana i nie mam problemów.

филип
            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Space99
              Rider
              • 2008
              • 275
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja kupowałem FAGa i jedną strone robiłem na prasie a drugą na młotek. Po 15tyś nadal cisza...
              pozdrawiam Marcin

Moja obecna Okta a poprzednia na ALH

Komentarz

• marekzu
                L&K
                • 2007
                • 1412
                • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez Phocus
                Ja wymienilem to lozysko takze w salonie
                to powinnes miec na to gwarancje

Komentarz

• EFENDI
                  Drive
                  • 2010
                  • 97

to jest jedno wielkie nieporozumienie, juz któryś raz czytam nt tych łozysk. Maiłęm w sumie trzy auta, klasy ekonomicznej, i zadne awszystkimi zrobiłem ok.260tkm nie miało problemów z łożyskami.Pomimo jakości dróg, jezdzenia jezdzenia a wg mnie troche jezdzilem NIC. SKF, FAGi chyba Timmken uwazalem za pojecia, słowa dość wartościowe, ale czytajac dochodze do wniosku ze chyba to muszą być błędy konstrucyjne aby tak liczne problemy, nie wspomne o nade szybkim powrocie problemów po 15 tkm,uwazam ze nie mozna tego odpuścić aby auto tej klasy (i nie dać sie zastraszyć ze Skoda to nie Subaru czy VW) miało takie przygody!!
                  OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Odkopie trochę temat, szumią mi łożyska lub łożysko z tyłu, czy jest mozliwość skasowania luzu na łozysku, łozysko stożkowe? Czy są to łożyska zwykłe i trzeba wymieniać na nowe?
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• marekzu
                      L&K
                      • 2007
                      • 1412
                      • Superb II combi (3V5)

Nie ma mozliwosci kasowaniu luzu - wymieniasz lozysko z piasta

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez marekzu
                        Nie ma mozliwosci kasowaniu luzu - wymieniasz lozysko z piasta
                        Dzieki za odpowiedz
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Biszczu
                          RS
                          • 2011
                          • 5567

piramida, jak wymienić łożysko z piastą masz opisane u mnie w wątku
                          "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...