dziwne stukanie przekaźnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Keyn
    Classic
    • 2011
    • 14

Dzięki za wszystkie uwagi. Budżet to do 60.000 zł

Wydaje mi się, że można jednak kupić ok. 100.000 diesela - pofirmowe, czasem tez inne okoliczności to determinują. Znalazłem takie oferty (z dokumentacją z polskiego ASO). Przychylam się jednak do nowego - dlaczego? Bo mniej się boje o silnik diesla, ale bardziej o jego zawieszenie.

A swoją drogą niezły jest czas oczekiwania na tour'a - 5 miesięcy!!
  • krzypaw
    Drive
    • 2010
    • 88

Witajcie, ostatnio słychać u mnie w skodziance stukanie przekaźnika, takie podwójne, załącza i rozłącza się i tak co kilka sekund. Po wejściu do auta zanim zapalę silnik i po wyłączeniu silnika. Przekaźnik stuka tak kilka minut i przestaje. Jak przestanie już stukać a ja otworzę i zamknę drzwi to znowu kilka minut stuka.

Dzisiaj rozebrałem deskę i okazało się że to stukanie słuchać z czarnej plastikowej puszki przykręconej nad przekaźnikami, do kolumny kierowniczej, wchodzą tam dwie wiązki kabli, po wypięciu kabli przestało pykać.

No i mam pytanie do was, od czego jest ta czarna puszka gdzie stuka ten przekaźnik. No i czemu to tak stuka, miał może ktoś taki przypadek??

Sprawdziłem na allegro zdjęcia i jest ta moja puszka podoibna do modułu komfortu. czy on jest umieszczony w tym właśnie miejscu??

No i jeszcze zapomniałem dopisać wcześniej, jak tyka w momencie tyknięcia gaśnie na chwilkę światło oświetlenia wnętrza.

Komentarz

• deviltomek
      Ambiente
      • 2010
      • 246

równie dobrze moze to byc jakas centralka alarmowa (dokładana) lub sterownik centralnego zamka(tez dokladany) zobacz dokładnie co pisze na tym pudełku

Komentarz

• krzypaw
        Drive
        • 2010
        • 88

poskładałem wszystko, na razie nie będę rozkładał, ale były na nim znaczki skoda, vw i seat. Alarmu nie mam wcale a centralny jest seryjny.
        Wygląda identycznie jak ten na zdjęciu.
        Załączone pliki

Komentarz

• MAGDALENA
          Classic
          • 2010
          • 7

przeciez to modul komfotu - to wiem naet ja
          madzia

Komentarz

• krzypaw
            Drive
            • 2010
            • 88

no ok. też się tego domyśliłem, jak znalazłem na allegro zdjęcia, między innymi to co wkleiłem, tylko czy może ktoś wie czemu on się tak dziwnie zachowuje?? może ktoś miał podbny przypadek

Komentarz

Pracuję...