[O1] Zablkowane drzwi pasażera - schemat elektr. O1 2002 POM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawes
    Classic
    • 2010
    • 5

soszek81, Szkoda ma 1,9
    a w 2,0 zgodnie z zaleceniami producenta wymiana rozrządu jest co 120-150Tkm (w zalezności od VINu)
    mi przy 90Tkm oferowano(w sposob nachalny) wymiane rozrządu, wymieniłem przy 120Tkm- okazalo się, że rolki i sam pasek były w świetnym stanie

ale nie wiemy jaki silnik ma kolega likoss, :wink:

Auto: Octavia 2
    Silnik: Inny
  • largofpns
    Classic
    • 2008
    • 16

Cześć,
    Wiem - temat bardzo dużo razy poruszany na forum, zablkowane drzwi - nie daja się otworzyc z zewnątrz jak i od środka. Na centralny nie reagują (z pilota jak i otwarcie z konsolki w drzwiach kierowcy). Mam kilka pytań związanych z tym tematem na które nie znalazłem odpowiedzi...

1. Przy pociągnięciu za klamkę wewnątrzną kołek podnosi się i opada po puszczeniu klamki. Czy za takie zachowanie odpowiada jakaś blokada antyzłodziejska - może ktoś wie na jakiej zasadzie to działa?

2. Chciałem poszukać przyczyny usterki, zdjąłem boczny plastki w nogach pasażera (ten pod schowkiem z prawej strony). Pod spodem widzę że jest jedna wtyczka, kolor czarny. Dodatkowo jeszcze miejsca na dwie podobne złączki ale jest tylko jedna. Popatrzyłem w schemat elektryczny drzwi TUTAJ i do swojej książki i w ząb nic się nie zgadza. Wtyczka którą zlokalizowałem to chyba T10c, zgadzają się tylko przewody idące do przednich głśników w drzwiach, reszta nie. Popołudniu napiszę dokładną rozpiskę złącza.
    Pytanie - auto rocznik 2002 wersja ELEGANCE, ma centralny zamek, elektr szyby i lusterka, silniczki szyb są ze swoimi "komputerkami", wszystko z fabryki - czy przypadkiem w takiej wersji wyposażenia komendy do drzwi nie sa wysyłane jakimś CANem? Ma ktos schemat drzwi uwzględniający te udogodnienia?
    A może powinienem poszukać reszty wtyczek gdzieś w okolicy :-)?

Pozdrawiam,
    Kamil

[ Dodano: Pon 08 Lis, 10 21:39 ]
    No dobra, to co jest we wtyczce którą zlokalizowałem:
    1-czerwony (głośnik?)
    3-czerwony-zółty
    5-brązowy-czerwony (głośnik?)
    6-żółty
    7-czarny
    8-czerwony-brązowy
    9-czerwony-czarny (gruby bardzo jak prądowy?)

Ma ktoś coś na temat tej złączki?
    Pozdrawiam,
    Kamil

Komentarz

Pracuję...