[O1] immobilizer

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macio.st
    Classic
    • 2012
    • 2

[O1] immobilizer

Zamieszczone przez Ficu
    Podoba mi się to auto!
    Fajny patent z tą "rozdzielnią", ogólnie wszystkie pomysły fajne, navi nie za mała? Nie brakuje mocy?
    Szerokości!
    Dzieki. Navi na wielkosci ok, bo i tak sie w sumie słucha, a nie patrzy w monitorek. A kiedys miałem jeszcze małego garmina - wiec przy garminie to jest "kolos". Mocy jak narazie nie brakuje :diabelski_usmiech
  • elvis696
    Drive
    • 2010
    • 42

[O1] immobilizer

Jestem od niedawna szczęśliwym właścicielem octawi 1 03' i moje pytanie odnośnie tematu; chcę sprawdzić poprawność działania immo, czytałem że trzeba zamknąc pilotem potem otworzyć od środka z tym że od środka nie dam rady- ciągnę za klamkę i nie otwierają sie , robiłem też że rozebrałem ten klucz i część gdzie znajduje się ten moduł odniosłem go poza zasięg około 50m i potem tylko tym samym kluczem otwieram drzwi ( po wcześniejszym zamknięciu auta z pilota ) wkładam do stacyjki kontrolki gasną i auto normalnie odpala :shock: no i zastanawia mnie to jak mam sprawić żeby ten immo zadziałał :?:

[ Dodano: Wto 09 Lis, 10 01:38 ]
    Już wiem - ten transponder znajduje się w tej części gdzie znajduje się sam grot kluczyka, jeżeli jestem w błędzie proszę poprawić mnie :idea:
    Na chłodne dni WEBASTO

Komentarz

• Space99
      Rider
      • 2008
      • 275
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Od środka nie otworzysz jak masz zablokowane rygle (miga diodka na drzwiach kierowcy). Kliknij jeszcze raz zamykanie to się odblokują rygle.
      A imo to nie mądrze się bo nie wiem
      pozdrawiam Marcin

Moja obecna Okta a poprzednia na ALH

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Re: immobilizer

Zamieszczone przez elvis696
        ....Już wiem - ten transponder znajduje się w tej części gdzie znajduje się sam grot kluczyka, jeżeli jestem w błędzie proszę poprawić mnie :idea:
        Zgadza się. Możesz spróbować owinąć szczelnie kluczyk folią aluminiową ( w sensie nie sam metalowy grot tylko tą plastikową część w której jest zamocowany ), powinno wystarczyć do osłabienia sygnału z transpondera w kluczyku.
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• elvis696
          Drive
          • 2010
          • 42

No właśnie czytałem też o tej foli na forum VW i DZIAŁA mryga się wtedy kontrolka immo i możesz sobie kręcić i kręcić
          Dzięks Kowal2002
          Na chłodne dni WEBASTO

Komentarz

Pracuję...