Zamieszczone przez Big
Matowe klosze
Zwiń
X
-
Matowe klosze
Witam
Koledzy mam mały problem z moimi lampami z przodu w Octavii FL. Otoz niedawno wymienilem lampki na nowe (uzuwane w dobrym stanie) poniewaz moje stare zaczely zachodzic od srodka czym cos wygladalo jak para ale nie dalo sie tego usunąć ( a i jakos swiecenia byla tragiczna. I teraz znowu na tych lampach zaczyna mi sie robic to samo ((
Czy ktos z was mial taki problem i moze wie co jest przyczyna? Bo znowu mi pasuje wymienic swiatelka i boje sie ze za chwile z nimi bedzie to samo.
P.S. W szukajce wpisywalem ale nic nie znalazlem.
Prosze o pomoc.
-
-
A te lampy co kupiłeś to oryginalne są czy nie bardzo? Z którego roku są? Lampy też mają swoją żywotność i może warto zainwestować w tym przypadku w ksenony albo przynajmniej nowe, ori lampy Bo zamienniki, nowe, już po 2 miesiącach chciałem wyrzucić na śmietnik, ale sprzedałem auto i obyło się
Komentarz
-
-
Lampy są ori , bo sam je mu sprzedałem ja cały czas jeździłem na osramach i nigdy nie miałem z tym problemów aczkolwiek słyszałem o żarówkach które matowią od środka , z resztą ja 70 % czasu jeździłem na halogenachByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
pawulon1971, to wrzuć na forum nazwę bo i mi by się taki zabieg przydał :wink:
warto rzucić okiem na to http://forum.vw-passat.pl/showthread...+reflektor%F3w
Komentarz
-
-
naprawde dobrze rozważyć kwestię używania spryskówSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
phrix, barrrrdzo przemyślane :diabelski_usmiech właśnie dobrze mówisz bo w innych markach ludzie bez zarzutów używają sprysków, a tu są ale jednak lepiej jakby ich nie było, przy szklanych reflektorach to może i sprawdzało się. Aż wstyd żeby ori lampy nie wytrzymywały zmycia ich płynem pod ciśnieniem...
Komentarz
-
-
A czy przypadkiem podczas mycia auta nie szorujecie lamp zbyt mocno albo nie polerujecie ich po myciu? Ten plastik jest dość miękki, nie wolno go polerować (jest o tym w instrukcji obsługi). Takie uszkodzenia mogą też powstać w myjni automatycznej, skoro może porysować lakier, to czemu nie lampy. Ja w każdym razie (odpukać) nie mam tego problemu, a spryskiwacze posiadam. Korzystam tylko z myjni ręcznych i zawsze proszę, żeby nie polerować szkieł reflektorów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voytekA czy przypadkiem podczas mycia auta nie szorujecie lamp
[ Dodano: Sob 13 Lis, 10 17:26 ]
Zamieszczone przez delanoplsamemu też nic chyba się nie wymyśli
Komentarz
-
Komentarz