Zamieszczone przez BORA
[O1] Kodowanie Immo - pomoc potrzebna
Zwiń
X
-
[O1] Kodowanie Immo - pomoc potrzebna
Podbudowany sukcesami innych forumowiczów w naprawie wskaźników
wziąłem się i ja za to zadanie, gdyż kilka dni temu odmówił współpracy prędkościomierz oraz wskaźnik poziomu paliwa.
Wydawać by się mogło, że wszystko poszło Ok, ale niestety, po podłączeniu zestawu do auta, tablica okazała się martwa na całej linii. Nawet zegar się nie zgłosił.
Szybka konsultacja z DobryGrzesWawa i podłączenie przez niego VAG'a ukazało niewesołą prawdę. Niewesołą do tego stopnia, że nawet VAG nie wykrył auta.
Najwyraźniej coś u mnie poszło nie tak :-( :-( :-(.
Wszystko zatem wskazuje, że muszę się zacząć przyzwyczajać do myśli o kupnie innej szafy. Ale tu pojawia sie problem, bo trzeba przekodować IMMO w nowej szafie do aktualnych kluczyków.
Czas na pytanie: czy ktoś z mojej okolicy podjął by się tego zadania? Piszę: w mojej okolicy, bo wiadomo, że autko trzeba zaholować do "magika".
A może wcale nie? Może wystarczy, że ja podjadę do kogoś z zegarami i kluczykami?
Problem spadł na mnie dość nieoczekiwanie, stąd status sprawy: w miarę pilny :-).
-
-
kowal 2002,
przelutowałem te trzy rezystory. Odessałem oczywiście cynę z punktów lutowniczych i położyłem nową. Dotknąłem też grotem nóżek od rzeczonego stabilizatora.
Wydaje mi się, że dwóch lewychh rąk nie mam i jakoś sobie w elektryce/elektronice radzę. Do tej roboty przystąpiłem ze szczególnym nastawieniem, pomny ostrzeżeń i pełen świadomości kosztów przy ew. porażce. Póki co, nie widzę w swoim działaniu żadnych powodów, które miały by spowodować te zonk. A jednak ... :-(.
Zastanawiam się też, oprócz kwestii zasadniczej poruszonej w pierwszym poście, nad ew. reanimacją mojej szafy. Tylko dokumentacji i schematów coś brak, a bez tego to ani rusz.
[ Dodano: Czw 11 Lis, 10 18:49 ]
Dodam jeszcze, że jestem w trakcie szukania zestawu
Ta szafa, o której pomoc w kodowaniu proszę, jest tylko pożyczona na jakiś czas.
Komentarz
-
Komentarz